NE SME BITI NOVIH CRVENIH LINIJA KADA JE KOSOVO U PITANJU! Premijerka otkrila šta to Srbija ŽELI
Nema crvenih linija tvrdi Ana Brnabić, Foto: Printscreen

ISKRENO

NE SME BITI NOVIH CRVENIH LINIJA KADA JE KOSOVO U PITANJU! Premijerka otkrila šta to Srbija ŽELI

Ne smemo da imamo dodatno postavljanje crvenih linija, kaže premijerka Srbije

Objavljeno: 22.10.2018. 14:10h
  • 29

Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je srpska premijerka Ana Brnabić.

Ona je ocenila da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

U intervjuu za TV Pink naglasila je da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se s njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisnog rešenja koje nudi Srbija.

"Ne smemo da imamo dodatno postavljanje crvenih linija. Nama je Nemačka iskren partner, nemačke kompanije značajan su segment srpske ekonomije. Važno je da se s njima razumemo i važno je da s njima razgovaramo", naglasila je Brnabićeva.

Ona je napomenula da su Beograd i Priština još daleko od postizanja kompromisnog rešenja i da je pitanje da li će ga i biti, te da dijalog može dodatno samo da opterećuje postavljanje crvenih linija.

Srbija je, kako je rekla, ranije imala vlade koje su vodile neodgovornu i neozbiljnu politiku, gde se jedno pričalo u Briselu, drugo u Moskvi, treću u Vašingtonu, a da se sada, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, vodi dosledna i ozbiljna politika i da je Srbija danas pouzdan partner.

"Danas oni nas slušaju, čuju nas, stav SAD se promenio. Ranije se Srbija ni za šta nije pitala, imali smo nametnuta rešenja, crvene linije. Danas nema crvenih linija i, ako se Beograd i Priština dogovore oko kompromisa koji će dugoročno doneti mir i stabilnost, onda je to prihvatljivo za SAD", zaključila je premijerka.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media