NEĆU DA IZAĐEM DAČIĆU NA CRTU! Slavica konačno progovorila o promenama u SPS
Ivica Dačić i Slavica Đukić Dejanović na sednici GO SPS, Foto: Zorana Jevtić

STALA JE UZ IVICU

NEĆU DA IZAĐEM DAČIĆU NA CRTU! Slavica konačno progovorila o promenama u SPS

Da mislim da mogu da ponudim bolji program, ja bih izašla na crtu, kaže Slavica Đukić Dejanović

Objavljeno: 18.10.2018. 09:34h

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da ona neće biti protivkandidat Ivici Dačiću za lidera stranke na predstojećem stranačkom kongresu 22. decembra.

"Da mislim da mogu da ponudim bolji program, ja bih izašla na crtu, ali moram da priznam, da je on (Ivica Dačić) kvalitetniji političar od mene, iako se nisam sa svim njegovim odlukama idealno slagala", kazala je Slavica Đukić Dejanović za televiziju Prva.

Ona je ocenila i da "stimulativno" treba shvatiti Dačićevu izjavu da onaj ko želi da ponudi drugačiju politiku treba da se takmiči za mesto lidera stranke, ali da ta osoba, ukoliko izgubi, neće biti deo njegovog tima i politike.

Upitana da li je tačno da postoje struje u SPS koje smatraju da ta stranka treba da izadje iz senke SNS-a, Đukić Dejanović je kazala da je kongres prilika da neko ko ima takvu viziju to i kaže.

"Ja se ne slažem da je trenutak da partije gledaju usko svoju politiku, već da treba da gledamo Srbiju i treba da obezbedjujemo stabilnu većinu u vlasti", rekla je ona.

Prema njenim rečima, datum kongresa 22. decembar, koji se pamti kao Dan armije u vreme Jugoslavije, izabran je ne zbog simbolike, već zato što je to bio jedini slobodan termin u Sava centru.

"Datum 22. decembar kod mene izaziva vrlo prijatne asocijacije, ali nažalost to je jedini datum kada smo imali slobodna prostor u Sava centru", rekla je Djukić Dejanović.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media