SVI IMAJU PRAVO DA SE LJUTE I ŠTRAJKUJU, SAMO VI NEMATE: Vučić je ovim rečima ČESTITAO DAN BIA! (FOTO) (VIDEO)
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja BIA-e, Foto: Vladimir Sporčić

svečana akademija

SVI IMAJU PRAVO DA SE LJUTE I ŠTRAJKUJU, SAMO VI NEMATE: Vučić je ovim rečima ČESTITAO DAN BIA! (FOTO) (VIDEO)

Svečana akademija počela himnom Bože pravde, a završila se nastupom Bilje Krstić. Predsednik Vučić prvi je otišao sa ceremonije

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

Bezbednosno-informativna agencija obeležava svoj Dan u znak sećanja na 17. oktobar 1899. kada je Skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave, Odeljenja za poverljive poslove policije.

Agencija formalno postoji od 27. jula 2002, kada je na snagu stupio Zakon o BIA, kojim su civilni obaveštajno-bezbednosni poslovi, prvi put u savremenoj srpskoj istoriji, izdvojeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

14.42 Danas vi znate da je naš najviši i najteži bezbednosni izazov KIM, i na tom delu teritorije suočavamo se sa stalnim dodatnim bezbednosnim izazovima. Treba da znamo šta su interesi našeg naroda, treba da čuvano ono sto je naše i da ne želimo tuđe. Danas ako pogledate, svuda u okruženju, primetićete da se svi predstavljaju kao žrtve, a Srbi su glavni krivci.

- On je ocenio da smo izgubili 1.247.000 toliko da se u narednih 50 godina nećemo oporaviti, zato nam je bitna BIA, da se više to ne ponovi. Ono što je važno, ljudi koji rade za BIA imaju izražen osećaj pripadnosti državi od bilo koga drugog, oni čuvaju svoju Srbiju i brinu o njoj u svakoj situaciji. Zahvalan sam vam što ste uvek na strani svoje države, jer najlakše je okriviti državu za sve. Veliko hvala za posvećen rad, za to što ne birate, već ste tu uvek. Moraćemo da se borimo protiv svih vidova ekstremizma i terorizma - istakao je predsednik Srbije i time završio svoje obraćanje.

14.50. Bilja Krstić i Bistrik izveli su pesmu pred prepunom salom u centrali BIA-e

Lena Kovačević otpevala je srpsku himnu na početku ceremonije
Lena Kovačević otpevala je srpsku himnu na početku ceremonije foto: Vladimir Sporčić

14.36 Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

Želim da vam čestitam vaš dan, i da istaknem koliko sam kao predsednik zadovoljan time što radite kako biste sačuvali interese naroda. Zahvalan sam premijerki Ani Brnabić što pomaže u svemu ovome. Vi se suočavate sa prelamanjem sukoba u regionu, mi danas smo suočeni sa brojnim izazovima. Svi imaju pravo na ljutnju, na zahteve, da se žale da im nije dobro, onaj ko nema pravo da se žali ste vi pripadnici BIA - započeo je izlaganje Vučić.

14.30 Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić je u obraćanju rekao kako je proteklo 16 godina otkad je formirana BiA:

- Suština našeg poziva je ostala ista da zaštitimo naš narod od svih pretnji kojima su izloženi. Uverio sam se da je ovo po svemu poseban poziv, pravda, sloboda i nezavisnost su za nas vrednost. U narednom periodu planiramo poboljšanje uslova za rad, mi ćemo ubuduće biti tu kako bismo zaštitili naš narod.

1 / 5 Foto: Vladimir Sporčić

14.20 Svečana akademija počela himnom Bože pravde koju je otpevala Lena Kovačević.

14.15 Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je u prostorije BIA i svečano položio venac na memorijalni zid.

13:50 Svečana akademija povodom obeležavanja Dana Bezbednosno-informativne agencije održala se u svečanoj dvorani Bezbednosno-informativne agencije.

U prostorijama BIA-e prisustvovali su najviši srpski zvaničnici premijerka Ana Brnababić, Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

Pogledajte i nastup Bilje Krstć u sali BIA:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.