SKOTE, NAUČI KAKO SE PONAŠA DIPLOMATA, PREŠAO SI SVE GRANICE! Dačić žestoko isprozivao AMBASADORA AMERIKE zbog KiM
Dačić je žestoko odgovorio Kajlu Skotu, Foto: Beta/Miloš Miškov

SAMO ZA ESPRESO

SKOTE, NAUČI KAKO SE PONAŠA DIPLOMATA, PREŠAO SI SVE GRANICE! Dačić žestoko isprozivao AMBASADORA AMERIKE zbog KiM

Šef srpske diplomatije reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji da je Kosovo nezavisno

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić za Espreso.co.rs odgovorio je na izjavu američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota da je Kosovo nezavisna država!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za naš portal kaže da su ambasadora SAD omeli neki loši vetrovi.

"Kajl Skot je sigurno prešao granice diplomatskog kodeksa i to je učinio u zgradi Vlade, što je sigurno presedan", kaže Dačić i dodaje:

"Stav SAD nam je odavno poznat ali gospodin Skot bi trebao da zna kako se jedan diplomata ponaša. Ipak, želim da naglasim da je ovo samo izjava ambasadora, a očigledno je da iz Vašingtona u poslednje vreme duvaju povoljniji vetrovi za Srbe po pitanju KiM. Možda samo ti vetrovi nisu stigli još do gospodina Skota".

Podsetimo ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diiplomata.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.