DAČIĆ: Voleo bih da imam protivkandidata, ali taj mora da ima politiku drugačiju od moje! AKO IZGUBI, MORA DA ODE!
Ivica Dačić uoči Kongresa SPS, Foto: Marina Lopičić

PROMENE U SPS

DAČIĆ: Voleo bih da imam protivkandidata, ali taj mora da ima politiku drugačiju od moje! AKO IZGUBI, MORA DA ODE!

Naredni kongres SPS mora da bude kongres promena, kaže lider socijalista

Objavljeno: 00:22h

Uoči najavljenog Kongresa SPS, koji bi trebalo da bude održan 22. decembra ove godine, na kome će biti izabrano novo rukovodstvo Socijalističke partije Srbije, lider stranke Ivica Dačić dao je izjavu Kuriru.

Ova partija danas će održati Glavni odbor stranke koji bi trebalo da donese neke revolucionarne odluke. Očekuje se da Dačić po prvi put ima protivkandidata.

- To je još rano. Danas se samo donose odluke da deseti kongres bude 22. decembra. To mora da bude kongres promena - kaže Dačić, pa nastavlja:

- A sto se tiče kandidata za predsednika, da budemo realni, ne verujem da će biti više kandidata, ja sam uvek pozivao da bude više kandidata, ali deset godina niko to nije želeo. Ja bih voleo, ali taj ko mi bude protivkandidat treba da izađe s politikom i koncepcijom drugačijom od moje, to znači da u slučaju da izgubi neće biti deo moje politike i ekipe - poručio je Dačić, komentarišući promene koje očekuju ovu partiju.

Kako je Kurir otkrio, SPS u nedelju na Glavnom odboru stranke očekuju velike promene. Glavni odbor će doneti odluku da održi kongres stranke 22. decembra.

Na tom kongresu biće izabrano novo rukovodstvo stranke - predsednik, glavni odbor, statutarna komisija i nadzorni odbor.

foto: Beta / Miloš Miškov

Izvori iz SPS potvrdili su Kuriru da će kandidati za predsednika biti aktuelni predsednik Ivica Dačić, kao i dva dosadašnja potpredsednika - Slavica Đukić Dejanović i Novica Tončev.

foto: Fonet/Nenad Orevi

Kako je potvrdio Dačič, sutra će biti usvojene sve odluke oko Kongresa, broj delegata, struktura...

Bonus video:

Kratke Espreso vesti:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.