NA REDU JE KARAĐORĐEVA! Vesić potvrdio da REKONSTRUKCIJA POČINJE 1. NOVEMBRA! Jedna traka ostaje OTVORENA!
Građani treba da znaju da će tokom radova uvek jedna saobraćajna traka biti propusna, i to iz pravca Brankovog mosta prema tvrđavi, Foto: Beta/Miloš Miškov

projekat se izvodi u fazama

NA REDU JE KARAĐORĐEVA! Vesić potvrdio da REKONSTRUKCIJA POČINJE 1. NOVEMBRA! Jedna traka ostaje OTVORENA!

Vesić je precizirao da u postupku legalizacije u Beogradu ima oko 270.000 predmeta

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas početak rekosntrukcije Karađorđeve ulice 1. novembra, nastavak rekonstrukcije Skadarske i uređenje skvera između Palmotićeve i Ulice Milutina Bojića, kao i nastavak radova na Trgu Republike.

- Građani treba da znaju da će tokom radova uvek jedna saobraćajna traka biti propusna, i to iz pravca Brankovog mosta prema tvrđavi, dok će u suprotnom smeru biti obezbeđena alternativna veza kroz Pop Lukinu ulicu - izjavio je Vesić.

Kada je reč o rekonstrukciji Skadarlije, Vesić je najavio da radovi od Bulevara despota Stefana do Zetske kreću u ponedeljak, 15. oktobra i da će, u dogovoru sa ugostiteljima, biti završeni do 15. decembra. Za ove radove izdvojeno je 30 miliona dinara, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Ceo projekat se izvodi u fazama, kako se ne bi poremitio život u Skadarliji i nesmetan boravak gostiju i turista. Tako da se na proleće očekuje nastavak radova od Zetske do Gospodar Jovanove, čime ćemo urediti kompletnu boemsku četvrt - rekao je Vesić.

On je, takođe za 15. oktobar, najavio početak uređenja skvera između Palmotićeve i Ulice Milutina Bojića, koji se radi na inicijativu građana.

- Uređenje ovog malog urbanog skvera je još jedan primer dobre saradnje sa građanima - dodao je Vesić.

Vesić je pozdravio odluku Vlade Republike Srbije o izmenama i dopunama Zakona o zakonjenju objekata i Zakona o planiranju i izgradnji, istakavši da predviđene mere omogućavaju odlučnu borbu protiv nelegalne gradnje.

On je precizirao da u postupku legalizacije u Beogradu ima oko 270.000 predmeta, dok je posle isteka zakonskih rokova, prema proceni u prestonici izgrađeno oko 500.000 nelegalnih kvadrata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.