MAJA GOJKOVIĆ: Nenormalno je da se prelazi iz jednog poslaničkog kluba u drugi
Prelazak iz jednog poslaničkog kluba u drugi može rešiti izmenom Poslovnika o radu parlamenta, Foto: Marina Lopičić

njeno mišljenje

MAJA GOJKOVIĆ: Nenormalno je da se prelazi iz jednog poslaničkog kluba u drugi

Samatra daje slovački poslovnik među najliberalnijima

Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da se promena stranačkih boja odnosno prelazak iz jednog poslaničkog kluba u drugi može rešiti izmenom Poslovnika o radu parlamenta.

"Takve primere prelazaka iz kluba u klub nismo imali u EU. Nenormalno je da izborni rezultati kažu jedno, a posle se stvari menjaju", rekla je Gojković za "Večernje novosti", koje prenose da će se Poslovnik menjati i da će jedna od promena "najverovatnije" biti da parlamentarci koji odluče da promene stranačke boje ne mogu da pređu u drugi poslanički klub, već će imati jedino opciju da budu samostalni poslanici.

Upitana da li prepreka može biti to što je poslanik vlasnik mandata, Gojković je rekla da "ne može izborni zakon određivati šta će biti posle izbora, a da poslovnikom kao skupštinskim zakonom to pitanje može da se reši".

Ona je rekla da je zahvaljujući predsedniku parlamenta Slovačke, koja je nedavno menjala skupštinski dokument, dobila uporedni pregled svih pravilnika Evrope kao i da je Slovački poslovnik među najliberalnijima.

"Evropski poslanici više rasprave prenose na odbore nego na plenumu, ali su Slovaci zadržali taj plenumski deo. Idemo polako član po član. Nadam se da ću do kraja mandata makar uspeti nekome da pripremim materijal i da to predstavimo na Administrativnom odboru. Verujem da će svi biti zadovoljni", rekla je Gojković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/rs.n1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.