PLENKOVIĆ MI NIJE NI NA PAMETI, A KOMŠIĆU BOLJE DA NE ODGOVARAM! Vučić nije ostao nem na napade komšija
Vučić odbrusio Komšiću i Plenkoviću, Foto: Filip Plavčić

REAKCIJA

PLENKOVIĆ MI NIJE NI NA PAMETI, A KOMŠIĆU BOLJE DA NE ODGOVARAM! Vučić nije ostao nem na napade komšija

Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu, rekao je predsednik Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, povodom izjave novoizabranog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, da je ponekad bolje prećutati i da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.

„Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Ssefikom Džaferovićem i Komšićem“, podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave.

"Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti“, ukazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...: "A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

"Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek' pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.