ŠEŠELJ HOĆE NATRAG ČUVENI DŽIP! Traži od DRŽAVE auto koji je dobio 1999. od SLOBE! PRIČA O TOM VOZILU NIJE NAIVNA
Lider SRS Vojislav Šešelj, Foto: Beta/Miloš Miškov

DRAG POKLON

ŠEŠELJ HOĆE NATRAG ČUVENI DŽIP! Traži od DRŽAVE auto koji je dobio 1999. od SLOBE! PRIČA O TOM VOZILU NIJE NAIVNA

Šef radikala kaže da je gotovo siguran da je to vozilo u međuvremenu uništeno, pa zato očekuje da bude novčano obeštećen..

Objavljeno:

Lider SRS Vojislav Šešelj godinama od države traži da mu vrati blindirani džip, koji mu je svojevremeno oduzeo DOS! Reč je o vozilu koje je Šešelju 1999. dao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, a koje je na Kosovu zaplenjeno misiji OEBS, odnosno Vilijamu Vokeru.

Šef radikala za Kurir kaže da je gotovo siguran da je to vozilo u međuvremenu uništeno, pa zato očekuje da bude novčano obeštećen.

- Taj džip je SRS legalno dobio 1999. Naime, tada su me zvali Milošević i načelnik DB Rade Marković i rekli mi da moraju da pojačaju mere moje zaštite, te da zbog toga moram da se vozim u blindiranom vozilu. Udba je procenila da mi preti opasnost. I onda su mi ponudili vladinog vozača i neko službeno vozilo. Odbio sam i tražio sam neko vozilo koje bi dali SRS, a da me vozi moj vozač iz stranke. Oni su mi rekli da imaju 40 oklopnih džipova koje su zaplenili, a koje je Vilijam Voker ostavio albanskim teroristima, ali je naša policija uspela da ih zapleni. Tako je jedan od tih džipova službeno dodeljen SRS. To je sve legalno, vozilo je potom registrovano na stranku - priča Šešelj.

Dodaje, međutim, da je nova vlast, predvođena DOS, odlučila da mu oduzme to vozilo.

- Godine 2001. je neko, valjda iz inostranstva, tražio od dosmanlijskog režima da mi se to vozilo oduzme pošto je kao prepoznato da je bilo u vlasništvu OEBS. Bez ikakvog rešenja, policija je došla da mi pleni džip, ja sam tada organizovao naše poslanike, opkolili smo džip i nismo dali da ga nose. Onda je policija nas pojedinačno nosila, dovezli su dizalicu i, pošto je auto bio zaključan, podigli ga na kamion i odvezli. To je lično organizovao general Sreten Lukić, on mi je to u Hagu posle i priznao - kaže lider radikala.

Uveren da mu je vozilo neopravdano oduzeto, Šešelj je ceo slučaj predao sudu.

- U nekoliko navrata mi smo na sudu dobijali, sud je naložio da se preispita to oduzimanje, ali nas MUP ladno odbija. Onda opet idemo na sud, i tako u nekoliko navrata. To je još uvek na sudu. Mi ne odustajemo od toga da nam se džip vrati, to je legalno stečeno vlasništvo SRS. On je, verujem, uništen odavno, ali tražimo da nas materijalno obeštete, da nam novčano nadoknade.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.