KAD STE POSLEDNJI PUT VIDELI POLITIČARA KAKO PLAČE? Ovaj čovek je zaplakao iz jednog vrlo tužnog razloga (VIDEO)
Prvi čovek Šapca nije mogao da zadrži suze, Foto: Printscreen/RTS

NEOBIČAN PRIZOR

KAD STE POSLEDNJI PUT VIDELI POLITIČARA KAKO PLAČE? Ovaj čovek je zaplakao iz jednog vrlo tužnog razloga (VIDEO)

U znak sećanja na stradale novinare, u Šapcu je ispred zgrade iz koje su krenuli na poslednji zadatak, otkriveno spomen-obeležje

Objavljeno:

Pre 27 godina, na novinarskom zadatku na teritoriji Banije, ubijena je četvoročlana ekipa šabačkog dopisništva RTS-a.

Na putu Petrinja-Glina iz zasede je pucano na novinara i urednika dopisništva RTS-a iz Šapca Zorana Amidžića, snimatelja Boru Petrovića i njegovog asistenta Dejana Milićevića, kao i urednika Radio Šapca Sretena Ilića.

U znak sećanja na stradale novinare, u Šapcu je danas ispred zgrade iz koje su krenuli na poslednji zadatak, otkriveno spomen-obeležje.

Postavljanju spomenika prisustvovao je i prvi čovek Šapca Nebojša Zelenović koji tom prilikom nije mogao da zadrži ni suze.

- Ja ne znam zašto ovaj spomenik nije postavljen ranije... Svi su me pitali, stvarno ne znam i pravo da vam kažem - više me se ne tiče. Jako je važno da znate da je ovo jedan slobodarski grad u kome mogu da se otvore sve najvažnije teme, u kom može slobodno da se priča o svemu. Slobodno! Novinari štite tu slobodu - istakao je Zelenović.

Inače, Zelenović je pre obraćanja povodom postavljanja spomenika gledao predstavu “O S(A)VESTI” o Dadi Vujasinović, novinarki lista “Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno, jasno i istinito pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8. aprila 1994. Imala je trideset godina.

Bonus video:

Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.