ALEKSIĆ: Maji Gojković su važniji žutokljuni morski gnjurci od Srba s Kosova i Metohije!
Aleksić smatra da pitanje državnog interesa Srbije mora imati prioritet, Foto: Promo, Filip Plavčić

polemike u skupštini

ALEKSIĆ: Maji Gojković su važniji žutokljuni morski gnjurci od Srba s Kosova i Metohije!

Poslanik Narodne stranke smatra da postoje važnija pitanja od retkih ptica

Objavljeno:

“Odlukom da na dnevni red, umesto rasprave o Kosovu i Metohiji, stavi sporazume koji se tiču zaštite prava slepih miševa i retkih ptica predsednica skupštine Maja Gojković poslala je jasnu poruku šta su prioriteti ove vlast,” upozorio je narodni poslanik i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

On je i dodao da parlamentarna rasprava o statusu pregovora u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije nije pitanje želje opozicije ili pozicije, već pitanje državnog interesa Srbije koje mora imati prioritet.

“Dok takozvana kosovska Vlada donosi odluku da će graditi svoje rezidencije na stotinak metara od manastira Gračanica, dok se ta opština “razgraničava”, Maja Gojković donosi odluku da Skupština Srbije raspravlja o zaštiti žutokljunog morskog gnjurca, magarećeg pingvina i slepih miševa. To jako loša poruka koja se iz Srbije šalje. To je poruka da za najviše zakonodavno telo u Srbiji veći prioritet imaju prava retkih ptica, nego prava Srba na Kosovu i Metohiji,” rekao jeAleksić.

On je dodao da smatra da su pitanja zaštitite životne sredine i retkih ptica važna pitanja, ali da je siguran da svaki građanin Srbije zna da Skupština Srbije, u ovom trenutku, ima prečih tema.

“Narodna stranka već mesecima traži da se na dnevni red zasedanja Skupštine Srbije stavi rasprava o Kosovu i Metohiji, a predstavnici vlasti već mesecima taj predlog odbijaju. Prethodnih nekoliko zasedanja, kao poslanik tražim da vlast građanima Srbije objasni koja je to politika doživela poraz i koja je nova politika vlasti po ovom pitanju, ali svi ministri u vladi, premijerka, kao i predsednik Republike ćute. To ćutanje i lažna slika da vlast želi nekakav unutrašnji dijalog idu na ruku interesima Albanaca, a ne Srba na Kosovu i Metohiji i to je surova istina”, zaključio je Aleksić i još jednom pozvao predstavnike vlasti da u parlamentu Srbije predstave i “poraženu” i novu politiku i platformu za pregovore o Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.