GDE JE STEFANOVIĆ U SKUPŠTINI BEOGRADA, DA PRIČA O BEZBEDNOSTI? Jovanović prozvao ministra policije
Foto: Printscreen

PALA PROZIVKA

GDE JE STEFANOVIĆ U SKUPŠTINI BEOGRADA, DA PRIČA O BEZBEDNOSTI? Jovanović prozvao ministra policije

Stefanović tvrdi i da je bezbednost u zoni škola na najvišem nivou

Objavljeno:

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović izjavio je danas da ta odbornička grupa izražava izuzetnu zabrinutost zbog dramatičnog pogoršanja javne bezbednosti u Beogradu i da deli utisak gradjana da ulice glavnog grada kontrolišu kriminalci i organizovane grupe huligana, koje se nekad pogrešno nazivaju "navijači".

"Nedavni upad i iživljavanje maskiranih batinaša u jednom beogradskom noćnom klubu potvrdjuje da huligani ne samo da nemaju strah od policije, već verovatno misle da imaju prećutnu podršku jednog njenog dela za reketiranje i razračunavanje sa 'nepodobnima'. Ali to je samo jedan aspekt problema", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je ukazao da se u srpskoj prestonici samo u ovoj godini desilo 15 mafijaških ubistava, od kojih nijedno do sada nije rasvetljeno a da je na dan kada je ubijen advokat Dragoslav Ognjanović, ministar unutrašnjih posloova i šef beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović tvrdio da je bezbednost u glavnom gradu zagarantovana i da nema opasnosti od naručenih ubistava.

"Stefanović tvrdi i da je bezbednost u zoni škola na najvišem nivou, a svi znamo dramatične razmere vršnjačkog nasilja i dilovanja droge u školskim dvorištima. Stefanović nam duguje i odgovore na pitanja zašto je sklonjen prethodni načelnik Policijske uprave Beograd, zašto je ta uprava u v.d. stanju i da li će konsultovati Skupštinu Beograda prilikom imenovanja novog načelnika", dodao je Jovanović.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, rekao je da odbornička grupa "Saveza za Srbiju" traži od ministra policije da u Skupštini Beograda podnese izveštaj o stanju bezbednosti u glavnom gradu a od gradonačelnika Zorana Radojičića da hitno traži sastanak sa čelnicima MUP-a, na kojem bi se razmatrale zajedničke mere za unapredjenje bezbednosti u Beogradu.

"Ukoliko se vlast ogluši o naše zahteve, biće jasno da ona ne samo da ne želi da rešava ovaj gorući problem, već da predstavlja njegov sastavni deo", dodao je Jovanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.