SADA MI JE MALO LAKŠE, U SLUČAJU NAPADA NA SRBE NA KOSOVU MOŽEMO DA ZOVEMO JENSA! Vučić o dogovoru sa Stoltenbergom
Foto: Vladimir Sporčić

SKLOPILI DIL

SADA MI JE MALO LAKŠE, U SLUČAJU NAPADA NA SRBE NA KOSOVU MOŽEMO DA ZOVEMO JENSA! Vučić o dogovoru sa Stoltenbergom

Ova procedura uspostavljena je kako bi mogli da se spreče sukobi i teže posledice

Objavljeno: 08.10.2018. 11:21h
  • 56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se dogovorio sa šefom NATO Jensom Stoltenbergom da u slučaju krizne situacije na KiM mogu brzo da stupe u kontakt.

On je rekao da je ta procedura uspostavljena kako bi mogli da se spreče sukobi i teže posledice.

Vučić je rekao da je zamolio Stoltenberga da se ne smanjuje misija Kfora na KiM, jer je to jedina zaštita za srpski narod.

"Imao sam duge razgovore sa Stoltenbergom i razgovarali smo o svim vrstama saradnje Srbije i NATO. Ta saradnja je dobra i imamo dosta zajedničkih aktivnosti. Posebu pažnju smo obratili pitanju KiM i na ulogu Kfora i bezbroj puta sam ga molio da ne smanjuje svoju misiju na KiM", rekao je Vučić ističući da Kfor ima efektinu ulogu u zašitu Srba.

Vučić ističe da su se dogovorili da u svakom trenutku kada postoje krizne situacije mogu da stupe u kontakt kako bi se izbegle teže posledice i zahvalio mu što je to prihvatio.

"Ako budemo imali potrebe u najkraćem roku, od nekoliko minuta stupićemo u kontakt i moći da rešavamo to odmah i pomognemo, kako bi mogli da objasnimo šta je to što se dešava na terenu i pomognemo u zašititi stanovništva. Malo mi je lakše, jer ćemo moći da kažemo šta se dešava na terenu i pomognemo u zaštiti stanovništva, istakao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media