SRBI NISU DIVLJACI, NIKO NE SME DA BIJE ALBANCE U SRBIJI! Vučić oštro osudio jezivi napad u Novom Sadu
Foto: Beta / Branislav Božić

OŠTRE REAKCIJE

SRBI NISU DIVLJACI, NIKO NE SME DA BIJE ALBANCE U SRBIJI! Vučić oštro osudio jezivi napad u Novom Sadu

Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu, rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronadju napadače na dvojicu Albanaca u Novom Sadu i da budu "najdrastičnije kažnjeni".

"Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronadju ljude koji su napadači na tu dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac", rekao je Vučić novinarima u Mladenovcu.

On je dodao da oni koji su napali dvojicu Albanaca srpskih državljana treba da budu pronadjeni i strogo kažnjeni.

"A kako ću ja da tražim i od Stoltenberga i od bilo koga drugog da Srbi budu zaštičeni, ako mi nismo u stanju da zaštitimo sve gradjane naše zemlje bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost", upitao je Vučić.

Kako je objasnio to mora da bude na najoštriji način osudjeno od svakog od nas i ta lica moraju da budu "najdrastičnije kažnjena".

"Mi hoćemo da budemo zemlja koja privlači turiste iz drugih zemalja", zaključio je Vučić.

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada je saopštila juče da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povredjen i njegov život je u opasnosti.

Incident se dogodio u noći izmedju subote i nedelje u Futoškoj ulici, kada je dvojicu mladića albanske nacionalnosti G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je "za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su medjusobno razgovarali na albanskom jeziku", navela je Matica u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.