VUK DRAŠKOVIĆ: Aleksandar je stvorio najveću moguću Srbiju, počinili smo SRAMOTU I GREH prema njemu!
Foto: Printscreen/youtube

Aleksandar od Jugoslavije

VUK DRAŠKOVIĆ: Aleksandar je stvorio najveću moguću Srbiju, počinili smo SRAMOTU I GREH prema njemu!

Drašković je rekao i da je dok je pisao knjigu "bežao od nas kakvi smo danas"

Objavljeno:

Velike nesreće naroda i država su veoma često proizvod i posledica nasilja nad istinom i istorijom, a to se nama desilo, kazao je Vuk Drašković u Novom danu govoreći o novom romanu "Aleksandar od Jugoslavije".

Evo, nema više Jugoslavije, da li smo srećni, da li smo bolji ljudi, Srbi, Hrvati, Slovenci, Makedonci, Crnogorci... bez te velike države.

"Ako jesmo, ako je ovo taj raj, ta sloboda, sreća, onda je Jugoslavija bila greška i njen tvorac kralj Aleksandar bio je veliki grešnik", dodao je on.

Drašković je u Novom danu govoreći o svom novom romanu, kazao da je u knjizi pokušao da opovrgne glavne tačke optužnice protiv Alekandra Karađorđevića, koje postoje, kako kaže, najpre među Srbima i najviše među Srbima.

Oni koji su razbili Jugoslaviju, za taj zločin optužuju Aleksandra, i kažu on je kriv jer je stvorio grobnicu srpskog naroda, a to je velika laž, rekao je Drašković.

"On je stvorio najveću moguću Srbiju. Prvi put u istoriji svi Srbi na Balkanu našli su se ujedinjeni pod jednim krovom", dodao je.

Drašković je rekao i da je dok je pisao knjigu "bežao od nas kakvi smo danas", kao i od "laži i velike sramote i greha" koji smo počinili prema Aleksandru i njegovim komandantima.

Pogledajte snimak celog gostovanja:

BONUS VIDEO: PITALI SMO OMLADNICE DA LI ZNAJU ŠTA JE BILO 5. OKTOBRA

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.