STVARNO JE LICEMERNO DA ON PRIČA O 5. OKTOBRU: Vesić oštro odgovorio Đilasu!
Foto: Miloš Miškov/Fonet

reagovanje

STVARNO JE LICEMERNO DA ON PRIČA O 5. OKTOBRU: Vesić oštro odgovorio Đilasu!

Kaže da svedoci mogu da potvrde kako je odbio ponudu Otpora da radi kampanju za njih

Objavljeno:

Mislio sam da nikada neću da doživim da Đilas proziva bilo koga za 5. oktobar, izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić, jer je, kako je rekao, Đilas bio na suprotnoj strani od ljudi koji su demonstrirali.

Vesić je ocenio da je licemerno što lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas govori o 5. oktobru, i istakao da je Đilasov problem što postoje svedoci njegovog ponašnja pre i posle 5. oktobra.

Kaže da svedoci mogu da potvrde kako je odbio ponudu Otpora da radi kampanju za njih.

- A kako bi prihvatio kada je u tom trenutku radio sa RTS-om? - upitao je Vesić.

On navodi da postoje i svedoci koji mogu da potvrde da je premijer Srbije Zoran Đinđić 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa jer je išao po firmama i lažno se pozivao na Đinđića.

- Dakle, stvarno je licemerno da Đilas priča o 5. oktobru - poručio je Vesić.

On kaže i da kada je u pitanju bogaćenje, vreme posle 5. oktobra i politika bili su zlatni za Đilasa.

- Tada je Đilas postao Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kakvko je to vreme za Đilasa bilo najbolje se vidi po tome da je 2006. godine prijavio da ima ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2003. godine i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine prijavio je da ima 24 miliona evra u nekretninama. Tako je u zlatnom vremenu koje je proveo na vlasti ovaj čarobnjak u bogaćenju na račun građana postao milioner - ukazuje Vesić.

Navodi i da Đilas stvarno misli da će se zaboraviti kako je oteo u Pionirskom gradu zemljište namenjeno za dečije igralište i napravio Kuću Velikog brata, prvi rijaliti u Srbiji na kojoj je zaradio milione.

Vesić kaže da i danas , 5. oktobra, podseća Đilasa da važi njegov poziv da izađe sa njim na TV duel.

- Kao što sam ga zvao 4. oktobra a zvaću ga i 6. oktobra. Ako se usudi ikada da prihvati poziv na duel biće to prilika da pričamo o tome kako se obogatio ali i šta je zaista radio 5. oktobra 2000. godine - napominje Vesić.

Đilas je danas reagovao na izjavu predsednika Srbije o 5. oktobru i optužio ga da taj datum koristi za reviziju istorije, kao i za obračun sa svim demokratskim snagama.

U reagovanju na današnju Vučićevu izjavu, u kojoj je, kako navodi, okvalifikovan kao pljačka koji je otimao od naroda, uništio Srbiju, i kao čovek koji je, uz Vuka Jeremića najbogatiji u regionu, Đilas kaže da je Vučićev nastup sraman.

Bonus video:

Espreso intervju - Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.