MANGUPI KOJI SU RUŠILI SLOBU UBILI SU I SVOG PREMIJERA! Mrkonjić za Espreso otkrio ISTINU o 5. oktobru
Foto: Marina Lopicic, prentscreen

BEZ DLAKE NA JEZIKU

MANGUPI KOJI SU RUŠILI SLOBU UBILI SU I SVOG PREMIJERA! Mrkonjić za Espreso otkrio ISTINU o 5. oktobru

Počasni predsednik SPS-a rekao šta zaista misli o građanskoj revoluciji

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić za Espreso iznosi svoje viđenje Srbije nakon 18 godina posle 5. oktobra i smene Slobodana Miloševića.

Mrkonjić, baš onakav kakvog smo navikli da gledamo bez dlake na jeziku kaže da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najtragičnijih dana u novijoj istoriji Srbije.

"Najtragičniji datum u istoriji Srbije. Tada su strani ambasadori Zapadnih zemalja zajedno sa našim, domaćim mangupima ovde u Srbiji rušili jednu vlast bez bilo kakvog osnova i smisla. Naravno nije bio cilj srušiti Slobodana Miloševića, nego Srbiju, baš onako kako je on to i rekao u svom govoru 6. oktobra", rekao nam je Mrkonjić.

Kada su u pitanju tekovine 5. oktobra Mrkonjić ni tu nema dilemu:

"Tekovine 5. oktobra su tragične. Već prvog dana kada su rušili Beograd, RTS, prebijali Dragoljuba Milanovića, pljačkali Skupštinu zajedno sa kriminalcima se videlo da to nije ta demokratija na koju su se pozivali. Videlo se da su to mangupi domaće političke scene koji su pomognuti sa Zapada rušili Srbiju. Naravno, odmah iza toga su čuvene "crne trojke" obilazile razna preduzeća i izbacivale ljude na ulice, kao naprimer Borku Vučić. Napali su i carinu i sve osvajali na jedan nedemokratski način. Tekovine iza toga su bile izručivanje Slobodana Miloševića Hagu, takođe najgnusniji poduhvat. Iza toga usledelo je potpuno degradiranje srpske privrede u pljačkaškim privatizacijama. Sve što smo stekli u Slobinoj vlasti prodavali smo za sto ili dvesta evra i sve rasturili", kaže Mrkonjić i dodao:

"Vrhunac je bio kada su ti isti mangupi učestvovali u ubistvu svog premijera što je takođe tragičan događaj. Nadalje se nije ni moglo pričati o nekoj ozbiljnoj vlasti. Sve do 2008. godine kada se u vladu vratio SPS počeli smo zemlju da dižemo iz pepela. Ono što su nam tada obećavale demokrate ništa nisu ispunili, narod je bio zaluđen i verovao lažima naše tadašnje političke elite".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.