DODIK NAPISAO PISMO VUČIĆU: Moli predsednika Srbije da ne učini OVO!
Foto: Zorana Jevtić

zabrinut

DODIK NAPISAO PISMO VUČIĆU: Moli predsednika Srbije da ne učini OVO!

Dodik je, u pismu predsedniku Srbije, istovremeno istakao da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije

Objavljeno:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik u pismu.

Vučića je zamolio da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog želje da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod".

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite a posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.

Dodikovo pismo glasi:

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dijele. Zato je i jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smijemo da odustajemo od toga.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ja Vas iskreno molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odložite za poslije predstojećih izbora.

To Vas molim sa istinskom željom is poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod.

Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku.

Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije.

Zato i ovom prilikom, kao predsjednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstveni srpski narod.

Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske, samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji, o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod.

Takođe želim da vas obavijestim da, voljom naroda Republike Srpske, bolnica koju sutra otvaramo u Istočnom Sarajevu, nosi ime „Srbija".

Do skorog viđenja i s poštovanjem,

Milorad Dodik".

Vučić je, prema ranijem planu trebalo sutra da poseti Istočno Sarajevo.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.