OMLADINA DSS PREDALA PROTESTNO PISMO AMBASADI CRNE GORE: Predstavnik ga uzeo kroz rešetke! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

šta reći?

OMLADINA DSS PREDALA PROTESTNO PISMO AMBASADI CRNE GORE: Predstavnik ga uzeo kroz rešetke! (VIDEO)

Omladina DSS traži od vlasti CG da prekinu sa diskriminacijom srpskog stanovništva

Objavljeno: 09:45h

Omladina Demokratske stranke Srbije predala je danas protestno pismo osoblju ambasade Crne Gore u Beogradu, i to zbog antisrpskih plakata u nekoliko gradova u toj zemlji.

Predsednik omladine DSS i član Predsedništva stranke Zdravko Veselinov rekao je da su se okupili danas kako bi predali protestno pismo zbog katastrofalnog položaja u kojem se danas Srbi nalaze u Crnoj Gori.

foto: Filip Plavčić

- Ta antisrpska kampanja vodi se protiv Srba već neko vreme i ona je kulminirala poslednjim potezima, plakatima, potezima koji su se proširili širom Crne Gore. Na njima je pisalo "nikad više 1918", a koja se tiče navodnog nasilja Srba nad crnogorskim delom stanovništva - rekao je Veselinov, i dodao da ovim protestnim pismom zahtevaju od Vlade Crne Gore i od predsednika Crne Gore da stanu u zaštitu Srba, da prekinu diskriminaciju.

foto: Filip Plavčić

Kako kaže, oni su dužni da pomognu Srbima u Crnoj Gori da sačuvaju nacionalni identitet, koji je trenuno najugroženiji u svojoj istoriji u Crnoj Gori.

- Zahtevamo od vlasti da pomognu našim vršnjacima, da spreče diskriminaciju naših vršnjaka u Crnoj Gori i da im pomognu prilikom zapošljavanja, i da ih ne diskriminišu samo zbog toga što su Srbi - rekao je Veselinov.

Omladina DSS na čelu sa Veselinovim se uputila u prostorije ambasade Crne Gore kako bi uručili protestno pismo. Međutim, vrata ambasade otvorio je, sudeći po nastupu član obezbeđenja, koji ih je pitao šta žele, a kada je čuo, rekao je da sačekaju malo.

Nakon par minuta otvorio je opet vrata i rekao "dajte mi to", uzeo kroz rešetke na vratima protestno pismo i zatvorio vrata. Mladići iz omladine DSS su se ljubazno zahvalili i napustili zgradu.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.