RUŽIĆ SA PREDSTAVNICIMA ŠAPCA, PARAĆINA I ČAJETINE: Nema političkog kriminala prema opozicionim opštinama
Foto: Espreso

SASTANAK

RUŽIĆ SA PREDSTAVNICIMA ŠAPCA, PARAĆINA I ČAJETINE: Nema političkog kriminala prema opozicionim opštinama

Oni su sa resornim ministrom razgovarali o izbornim pravilima, resvetljavanju pitanja "prekomponovanja" lokalnih vlasti i institucionalnim pritiscima na lokal

Objavljeno:

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je sastanak sa predstavnicima grada Šapca i opština Paraćin i Čajetina organizovan kako bi se postiglo uverenje kod tih lokalnih samouprava da ne postoji nikakav "politički kriminal" prema njima.

Na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministar Ružić je organizovao sastanak sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi nalaženja rešenja za njihove zahteve.

Reč je o predstavnicima tri od ukupno šest opozicionih lokalnih samouprava u Srbiji koji smatraju da ih republička vlast diskriminiše i da pritiscima pokušava da "prekomponuje" i vlast u tim mestima.

Oni su sa resornim ministrom razgovarali o izbornim pravilima, resvetljavanju pitanja "prekomponovanja" lokalnih vlasti i institucionalnim pritiscima na lokal.

Ružić je istakao da je tom ministarstvu oduvek bio važan dijalog sa predstavnicima opština i gradova i da za njega nijedan predsednik opštine to jest grada nema u tom smislu "ekskluzivitet".

- Jasno je da ste za mene i ministarstvo koje vodim svi jednaki. Ali, opet, s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo ih i rešili - rekao je Ružić.

U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, na kojima će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike ovih lokalnih samouprava.

Sagovornici su se složili da je važno pozvati u rad tih tela i nevladine organizacije koje se bave ovim pitanjima.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.