ALBANCI GRADE REZIDENCIJU VLADE KOSOVA PORED GRAČANICE! Zašto Srbija ćuti?
Foto: Promo

NARODNA STRANKA UPOZORAVA

ALBANCI GRADE REZIDENCIJU VLADE KOSOVA PORED GRAČANICE! Zašto Srbija ćuti?

Aleksić je ponovio pitanja koje je na prethodnoj sednici postavio svim ministrima

Objavljeno:

Narodni poslanik i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je premijerki Srbije postavio pitanje koja je nova politika Vlade Republike Srbije prema Kosovu i Metohije nakon izjave predsednika da je prethodna politika poražena.

Aleksić je naglasio da na to pitanje nije odgovorio ni jedan od ministara u Vladi Srbije kada je isto pitanje postavio prošlog četvrtka u Skupštini Srbije.

„Građani Srbije, a ni mi, narodni poslanici u Skupštini Srbije, nemamo informaciju kakvu politiku po pitanju Kosova i Metohije Aleksandar Vučić vodi. Ne znamo koja je politika doživela poraz, niti koja je nova politika i zato tražim da se u Skupštini Srbije ta politika predstavi građanima i postavljam pitanje da li je ta "stara-nova" politika ona koju danas zagovara Toni Bler, najveći zagovornik NATO bombardovanja“, pitao je Aleksić.

Poslanik Aleksić upitao je premijerku i na koji način je Vlada Republike Srbije reagovala na odluku Vlade „Kosova“ koju je potpisao Ramuš Haradinaj i koja predstavlja početak izgradnje „Rezidencije Vlade Kosova“ na nekoliko stotina metara od manastira Gračanica.

„Ako do sada naša Vlada nije reagovala na ovaj dokument moje je pitanje na koji način će reagovati i da li je izgradnja „Rezidencije Vlade Kosova“ razlog zbog koga je predsednik Opštine Gračanica 'razgraničio' ovu opštinu i 'poklonio' njen deo Albancima“, rekao je Aleksić.

Odluka o izgradnji rezidencije Vlade Kosova u Ajvaliji, Gračanica
Odluka o izgradnji rezidencije Vlade Kosova u Ajvaliji, Gračanica foto: Promo

On je dodao i da bi „umesto pretnji Savezu za Srbiju, predsednik opštine Gračanica, zajedno sa ostalim predstavnicima "Srpske liste", trebalo da se okrene zaštiti manastira Gračinica i Srba na Kosovu i Metohiji” i ponovio pitanja koje je na prethodnoj sednici postavio svim ministrima, a na koje oni, takođe, nisu dali odgovore.

„Ko je ubio Olivera Ivanovića i dokle je stigla istraga o njegovom ubistvu? Ko je pod fantomkama rušio u Savamali? Ko je odgovoran za pad potpornog zida na ’Koridoru 10’ i šta su rezultati istrage BIA u tom pogledu? Zašto je Srbija i dalje na crnoj listi FATF? Zašto do sada nije i kada će biti srušen nelegalni ugostiteljski objekat na Kopaoniku?”

Narodni poslanik Miroslav Alekisć dodao je da će sva ova pitanja predati i u pisanoj formi i podsetio na prava građana i obavezu ministara i predsednice Vlade da odgovaraju na poslanička pitanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.