NE POSTOJI NIKAKVO REŠENJE ZA SRBE BEZ RUSIJE: Vučić se oglasio uoči sastanka sa Putinom!
Foto: Predsedništvo Srbije

bez rusa ništa

NE POSTOJI NIKAKVO REŠENJE ZA SRBE BEZ RUSIJE: Vučić se oglasio uoči sastanka sa Putinom!

Vučić je novinarima uoči sutrašnjeg sastanka sa Putinom rekao da je trenutak u kojem se održava taj susret "jedan od najznačajnijih za Srbiju u poslednjih nekoliko godina"

Objavljeno: 22:58h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moksvi da će od ruskog predsednika Vladimira Putina zatražiti konkretnu političku podršku za Srbiju jer kako je ocenio, "bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem koji tišti Srbe".

Vučić je novinarima uoči sutrašnjeg sastanka sa Putinom rekao da je trenutak u kojem se održava taj susret "jedan od najznačajnijih za Srbiju u poslednjih nekoliko godina". "Situacija u našem regionu je vrlo složena i potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira. Upravo zato je sastanak sa Putinom od posebnog značaja", ocenio je predsednik Srbije. On je kazao da od razgovora sa Putinom ne očekuje "spektakularne stvari", već potvrdu podrške Srbiji i unapredjenje prijateljstva dve države i naroda. "Verujem da ćemo podršku dobiti od Putina, kao što smo je od Rusije imali u prethodnom periodu, ali danas su drugačije prilike, više je tenzija i važno je da razgovaramo o svim pojedinačnim dogadjajima koji su prethodili našem susretu ali i o svemu što bi moglo da se dogodi u budućnosti", rekao je Vučić. Po njegovim rečima, politički i ekonomski odnosi dve zemlje su dobri, ali je ocenio da "moraju biti mnogo bolji". "Naša trgovinska razmena nije direktno proporcionalna snazi naših političkih odnosa i na tome moramo najkonkretnije da radimo. Rusija nam je potrebna u svemu, i u politici i u ekonomiji. Zato moramo imati najbliže odnose sa Rusijom", kazao je Vučić. Upitan da li će sa Putinom razgovarati o ekonomskim projektima, Vučić je kazao da će biti "interesantnih stvari od 'Rosatoma' nadalje". "Treba da vidimo sa Ruskom državnom železnicom šta ćemo oko dispečerskog centra i održavanja naših pruga. Pripremamo veliki poslovni forum u Beogradu, verujem da ćemo imati podršku Putina za to, na kome možemo da imamo 4-5.000 učesnika iz Srbije i Rusije", kazao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.