VULIN: U Jumko verovao samo Vučić, BORBENA GOTOVOST POVIŠENA DO DALJEG!
Foto: Promo

MINISTAR U VRANJU

VULIN: U Jumko verovao samo Vučić, BORBENA GOTOVOST POVIŠENA DO DALJEG!

On je istakao da su 2012. godine svi digli ruke od „Jumka“ i da je to bio napušteni objekat bez struje

Objavljeno: 01.10.2018. 12:53h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Holding kompaniju „Jumko“ u Vranju povodom jubileja 58 godina rada te kompanije. On je obišao  i proizvodne pogone „Jumko balistika“, kao i radne jedinice „Finalna proizvodnja“, „Dorada“ i „Tkačnica“.

On je istakao da su 2012. godine svi digli ruke od „Jumka“ i da je to bio napušteni objekat bez struje, da radnici nisu primali plate, da su štrajkovali i bili očajni.- Samo je Aleksandar Vučić tada verovao u „Jumko“ i samo je on verovao da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke, ne samo od „Jumka“ nego ni od juga Srbije. Kao što vidite, pokazalo se koliko je bio u pravu. Danas je ovde oko 1.600 radnika, proizvodi se najmoderniji program, ljudi su zaposleni, imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost. Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije nastaviće da rade sa „Jumkom“ - poručio je ministar Vulin.

Proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji
Proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji foto: Promo

Ministar odbrane naglasio je da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od 1.167.000.000 dinara i to govori o našoj posvećenosti onome što „Jumko“ radi.

Govori i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što „Jumko“ proizvodi. Ono što posebno raduje je da ova kompanija osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno. Država će nastaviti da ulaže u „Jumko“, jer samo ono što sami proizvedemo je zaista naše.

Za sve ostalo, u nekom trenutku, neko može da kaže ne može, nema. Samo za onu tehnologiju i proizvodnju koju sami osvojite znate da će uvek biti tu za vas u svakom trenutku. „Jumko“ nam to omogućava i zato ćemo nastaviti da razvijamo odbrambenu industriju Srbije i preduzeća kao što je „Jumko“ - zaključio je ministar Vulin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji.

To je veoma značajno za lokalnu samoupravu. Lepo je videti srećne i zadovoljne radnike koji mogu da planiraju svoju budućnost i videti da je „Jumko“ ponovo motor razvoja lokalne samouprave - rekao je Milenković.

Kompanija svake godine, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ide u pravcu razvoja
Kompanija svake godine, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ide u pravcu razvoja foto: Promo

Prema rečima generalnog direktora kompanije „Jumko“ Branislava Trajkovića, ta kompanija svake godine, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva odbrane, ide u pravcu razvoja i prosperiteta i konstantno se unapređuje.

Nakon obilaska pogona, ministar Vulin prisustvovao je svečanoj sednici povodom jubileja kompanije „Jumko“.

Ministar Vulin govorio je i o borbenoj gotovosti koja je na povišenom nivou od incidenta koji se u subotu desio na jezeru Gazivode:

- Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Republike Srbije pažljivo se prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja niti da nešto negativno može da se desi - rekao je ministar odbrane odgovarajući na novinarsko pitanje o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije i bezbednosnoj situaciji u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

- Uvek morate da vodite računa u svakom trenutku i o svakom delu vaše teritorije, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje. Sve nadležne službe uvek vode računa, a vrhovni komandant Vojske Srbije je na jučerašnjem referisanju, koje smo juče rano ujutro imali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i ja kod predsednika Srbije, izneo stav koji se apsolutno poštuje da borbena gotovost do daljeg mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na Kosovu i Metohiji ne bude savršeno jasna i dokle god ne bude bilo bilo kakvih pretnji po život Srba koji žive na tom prostoru.

Borbena gotovost je povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi - izjavio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju Jadranka Joksimović

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media