SPS-ovac briljirao: Ne otimajte se oko Kurca, već ga primite dostojanstveno! (VIDEO)

Svrljiški stendap komičar

SPS-ovac briljirao: Ne otimajte se oko Kurca, već ga primite dostojanstveno! (VIDEO)

Šef odborničke grupe socijalista u Svrljigu Radovan Mitić bacio je publiku u trans kad je počeo da priča o austrijskom ministru spoljnih poslova Sebastijanu Kurcu
Objavljeno: 05.02.2016. 18:27h
Šef odborničke grupe socijalista u Svrljigu Radovan Mitić izazvao je salve smeha na jučerašnjoj redovnoj 31. sednici Skupštine opštine Svrljig, kada je govoreći o poseti austrijskog ministra ovoj opštini apelovao na funkcionere da se “ne otimaju oko primanja Kurca već da ga prime na dostojanstven način i da ga prime etno”.

Lupali su gluposti za sve pare: Ovo su najveći biseri srpskih političara u 2015. godini! (FOTO) (VIDEO)

Mitić je eve vreme govora bio ozbiljan, dok se u pozadini mogu čuti odbornici koji se smeju. Mitić je govor počeo informacijom da je pre pre početka sednice dobio informaciju da će opštinu Svrljig da poseti austrijski ministar Sebastijan Kurc, a onda je usledio urnebesni govor.

Printscreen YouTube


- Ako zaista dođe do posete mlađanoga Kurca ja bih zamolio da onaj ko ga primi, a to će ga primiti predsednica opštine i narodni poslanik, da se ne otimaju oko primanja Kurca, već da ga prime na dostojanstven način i neka ga prime etno. Neka bude u narodnoj nošnji. Mislim da će Kurc to dobro da zapamti i možda ćemo preko Kurca da dobijemo i donaciju. Sebastijan je dosta toga doprineo, doprineo je i pećini Rajkovoj u Majdanpeku. Da li su oni sa Kurcem imali neke druge dogovore, ja ne znam, ali treba iskoristiti sve što je moguće, sa dobrim belmužom biće još i bolje - rekao je Mitić za skupštinskom govornicom, dok su se neki od odbornika sve vreme glasno smejali.Većinu od 14 odbornika u lokalnom parlamentu u Svrljigu ima Ujedinjena seljačka stranka, koja vrši vlast u koaliciji sa SNS i URS koji imaju po tri odbornika, dok je SPS u opoziciji sa SPS, NS i JS.

Zbunjeni Babić: Mi u poslaničkoj grupi Demokratske stranke... (VIDEO)

- Bio sam ozbiljan a to što se austrijski ministar zove tako ne zavisi od mene, nisam mu bio kum- kaže Mitić.

On kaže da je neposredno pre početka sednice dobio obaveštenje da bi opštinu trebalo da poseti mlađani Kurc, pa je želeo samo da predloži čelnicima opštine „da ga srdačno prime“.

- Nikakvu najavu dolaska nismo dobili. Ako se Kurc najavio Mitiću, neka ga on primi - zaključila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.(Espreso.rs / Blic)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media