DOK SAM JA ŽIV, NOVIH OLUJA NEĆE BITI: Završeno vanredno obraćanje Vučića! (VIDEO)
Foto: Printscreen

obraćanje predsednika

DOK SAM JA ŽIV, NOVIH OLUJA NEĆE BITI: Završeno vanredno obraćanje Vučića! (VIDEO)

Upad specijalnih jedinica ROSU, državni vrh Srbije je oštro osudio

Objavljeno: 22:05h

Upad specijalnih jedinica ROSU na jezero Gazivode na severu Kosova i primene fizičke sile na Srbima koji su bili u Centru za ekologiju i sport, državni vrh Srbije oštro je reagovao i zatražio od KFOR-a i predstavnika međunarodne zajednice da hitno reaguju na albanske provokacije.

Tim povodom predsednik Vučić je obilašao oružane snage, a sada će se obratiti i građanima Srbije i saopštiti kakve dalje mere planira državni vrh povodom incidenta na severu Kosova.

IZ OBRAĆANJA PREDSEDNIKA SRBIJE

21.51 - U teškoj smo poziciji, saterani smo u ćošak. Šta sad da radimo, nije nam prvi put. Kod nas u Srbiji nikada stvari nisu bile lake, uvek su bile složene. Srbija neće dozvoliti 17. mart. Srbija neće dozvoliti progon svog življa.

21.42 - Politika dugih cevi nikada neće biti politika koja donosi rešenje. Do rešenja se može doći samo dijalogom. Molim još jednom Srbe da napuste barikade... Molim vas braćo da odete kući, na Srbiju uvek možete da računate. Srbi popruke dugih cevi dobro razumeju. Srbi već treći put ne reaguju na politiku dugih cevi. Ne zato što smo slabi nego zato što smo odgovorni. I još jednom pitam ove iz EU - Od čega mi gospodo da se uzdržimo? Šta je to što smo uradili? Šta je to što smo uradili prilikom moje posete KiM što nije bilo dobro? Jesmo li mi nekoga hapsili i ponižavali? Srbija neće prihvatiti takvo licemerje.

21.37 - Danas sam izdao naređenje načelniku Generalštaba da naša vojska bude u najvišem stepenu borbene gotovosti. Čuvaćemo mir gotovo po svaku cenu. Za nas je najvažnija bezbednost i sigurnost našeg naroda. Želim da se zahvalim pripadnicima vojske i policije koji su pokazali koliko je Srbija ozbiljna zemlja koja nikada neće ugroziti mir ali će uvek zaštititi nedužne. Oluje i Bljeska dok sam predsednik Srbije neće biti.

21.27 - Nažalost se vidi koliko sam bio u pravu kada sam govorio o značaju pronalaženja nekog sporazuma. Ali oni ne žele sporazum i lagaće ceo svet da taj sporazum žele.

21.26 - Molim Srbe u Zubinom Potoku napuste barikade. Nemam prave da zahtevam. Molim ih... I molim ih da i dalje budu uz Srbiju.

21.24 - Nismo mogli mnoge iz EU da dobijemo jer eto mi moramo da se uzdržimo. A nedavno su me njih 20 zvali da glasamo za onog Fatmira Ljimaja da glasamo da bude nešto... Za onog što je seko uši i noseve... I još vikali na mene, misle da tako mogu. Onda sam im objasnio da tako sa predsednikom Srbije ne mogu da razgovaraju.

21.22 - Jeste li vi čuli da neki predsednik ide na kafu sa 120 dugih cevi? Skupa neka kafa...

21.19 - Postavljalo se pitanje zašto nisam hteo da se sastanam sa Tačijem? Zašto nisam hteo da idem u Njujork? O čemu da pričamo... Pitam - jel imate nešto drugo da nam kažete osim pretnjama ratom. Danas su pozivali na ujedinjenje protiv Srba. Neko želi da pokaže da je normalno da se pojave sa dugim cevima na severu Kosova. I da to onda ne bude vest. Ako se to desi još tri puta to onda neće više biti vest ni za Srbe koji žive na severu Kosova.

21.17 - Od čega mi to da se uzdržimo gospodo iz Brisela? Od čega više da se uzdržimo? Ili bi trebalo vi da se uzdržite. Makar od licemerja, ako možete.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Printscreen

21-16 - Danas se videlo da srpska suza nema roditelja, da moramo sami o sebi da brinemo i da naš narod nema na koga da se osloni osim na sebe i Srbiju. Reakcija EU je takva da je rađe ne bih komentarisao.

21.15 - Albanske jedinice sa dugim cevima mogu na sever Kosova samo ako ili imaju saglasnost NATO ili puna saglasnost srpskih zvaničnika na Kosovu. Za ovo prvo ne znam da li su imali, ali Srbe niko ništa nije pitao.

21.12 - Danas je u 12 i 38 cela Srbija je znala da su alabanski specijalci upali na sever Kosova. Koliko smo uspeli da prebrojimo oni su imali minimum 12 snajperista oko jezera Gazivode, i oko 90 do zuba naoružanih specijalaca. Imali su još toliko u rezervi koji su bili spremni da reaguju.

21.10 - Pogažena je i ugrožena rezolucija 1244

21.07 - U operaciji u kojoj je učestvolao između 110 i 130 specijalnih snaga, svi naoružani dugim cevima, brutalno su maltretirano više lica. Privodili su ih i zadržavali a za to nisu imali ni pravo ni razlog.

21.05 - Danas je po treći put u poslednjih nekoliko meseci na apsolutno neprimeren način najprovokativnijim aktima ugrožen mir od strane Prištine, napadnut mir i pokušaj da se od Srbije dobije odgovor kako bi se sa jednim delom međunarodne zajednice nastavilo satanizovanje naše zemlje.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.