RADIKALI NAPUSTILI SEDNICU SKUPŠTINE: Tvrde da opozicija ne može da postavlja pitanja!
Foto: Promo

saopštenje

RADIKALI NAPUSTILI SEDNICU SKUPŠTINE: Tvrde da opozicija ne može da postavlja pitanja!

Šešelj je ocenio da se današnja sednica pretvorila u „farsu“

Objavljeno: 27.09.2018. 18:41h
  • 133

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije napustila je danas sednicu, navodeći da se ona pretvorila u „farsu“ i „lakrdiju“ u kojoj opoziocionim poslanicima nije omogućeno da postavljaju pitanja članovima Vlade Srbije.

Kako je na konferenciji za novinare rekao potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, poslanička grupa radikala, iako druga po snazi u Skupštini Srbije, za dve godine mandata aktuelnog saziva nijednom nije stigla da postavi pitanja ministrima zbog prakse u kojoj se prednost daje manjim poslaničkim klubovima.

„Na delu je grubo kršenje načela podele vlasti i skupštinskog poslovnika. Parlament treba da bude nadređen vladi, a pod vlašću Srpske napredne stranke danas imamo potpuno drugačiju situaciju“, kazao je funkcioner radikala.

Šešelj je ocenio da se današnja sednica pretvorila u „farsu“ jer se pri postavljanju poslaničkih pitanja ide od manjih ka većim poslaničkim grupama vladajuće koalicije, koje, kako je naveo, „imaju samo hvalospeve za rad vlade, ministri nisu ograničeni u svojim odgovorima, a opozicija nema načina da postavi pitanja“.

„U toj lakrdiji mi nećemo učestvovati“, kazao je Šešelj.

Po njegovim rečima, poslanici su danas ostali uskraćeni za objašnjenje članova Vlade Srbije šta znači razgraničenje u pregovorima sa Prištinom i zašto se sve više u kontekstu tog dijaloga pominju i tri opštine sa juga centralne Srbije: Preševo, Bujanovac i Medveđa.

„Uskraćeni smo da čujemo kako predsednik i Vlada Srbije pregovaraju o Kosovu i Metohiji, o tome Skupština Srbije i javnost ništa ne znaju, ali su zato obavešteni Toni Bler i Džordž Soroš. Uskraćeni smo i za odgovor na pitanje o dolasku Fronteksa u Srbiju, to je pitanje suvereniteta jer je Vlada Srbije dozvolila da stranci upravljaju našim granicama“, kazao je Šešelj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media