DOKTOR ATLAGIĆ MUČE I ARLAUČE U SKUPŠTINI: Ko je poslanik koji je PREDMET SPRDNJE u parlamentu? (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

ma, on je ćao!

DOKTOR ATLAGIĆ MUČE I ARLAUČE U SKUPŠTINI: Ko je poslanik koji je PREDMET SPRDNJE u parlamentu? (VIDEO)

Koja je uloga ovog čoveka osim da glumi cirkuzanta?

Objavljeno: 15:39h

Pojedini poslanici u Skpštini Srbije ponašaju se kao da tu sede zabave radi, a ne zarad interesa građana. Do sad su ispredane legendarne priče o gafovima posanika različitih partija.

U centru dešavanja danas je ponovo aktuelni, nikad zaboravljeni, Marko Atlagić. Naime, profesor doktor Marko Atlagić, dugogodišnji naprednjak, opet je tema javnosti zbog svojih ispada tokom skupštinskih zasedanja.

On je tokom izlaganja u Skupštini Srbije rešio da omolovažava neistomišljenike nazivajući ih pogrdnim imenima. Dakle, poslanik vladajuće stranke opozicione poslanike naziva sledećim imenima:

- Dragan Đilas zvani Điki mafija, Saša Radulović zvani kraj stečaja, Vuk Jeremić zvani Vuk potomak, Saša Janković zvani Sale parngija, Janko Veselinović zvani stanokradica, Đorđe Vukadinović zvani vlah, Zoran Lutovac zvani Zalutovac... ostatak pogledajte u videu ispod.

Mnogi se pitaju, ko je zapravo Atlagić? Koja je uloga ovog čoveka osim da glumi cirkuzanta?

Atlagić je rođen 30. aprila 1949. godine. Osnovnu školu završio je u Ostrovici, nakon čega upisuje gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Posle završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Potom upisuje postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde magistrira 1981. godine, a 1996. i doktorira na Filozofskom fakultetu u Prištini. Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta. Objavio osam knjiga i preko 150 naučnih radova. Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

Titula ultra poznatog lupetača stiče nakon izjave na osmoj sednici Dugog redovnog zasedanja, rekavši da je ekspoze tadašenjg predsednika Vlade Aleksandra Vučića, najbolji ekspoze u istoriji svih ekspozea, bolji čak i od onog koji je napisao prvi predsednik srpske vlade Prota Mateja Nenadović, te nakon nekoliko minuta izleganja u dramatičnoj završnici rekao: "... tako to radi Srpska napredna stranka. Napisano, ostvareno."

Pogledajte video:

Činjenica da Atlagić najbolje funkcionuiše u tanedemu sa Marjanom Rističevićem ne iznenanđuje previše. Ipak, rečnik koji dvojica poslanika koriste tokom obraćanja poslanicima drugih partija meri se s najgorim prostaklukom, te se ne uzdržavaju ni od korišćenja psovki.

Skupštinski drugari
Skupštinski drugari foto: Fonet

Tako Atlagić psuje Radulovića, a onda odjednom primećuje da je mikrofon uključen i da se sve čuje!

Pogledajte video:

Pravi rečnik i ponašanje dostojno profesora Filozofskog fakulteta i člana Senata Univerziteta, nema šta.

Ono što je još interesantnije. Marko Atlagić često zna da se "zabaguje." Da ne radi, da se pokvari, ponavlja jedno isto kao papagaj. Tako je Atlagić u peridou od mesec dana, na svakoj sednici, koja god njena tema bila, vrteo jednu te istu priču. On je pet puta govorio o ekspozeu Aleksandra Vučića, potpuno istim rečima.

Pogledajte video:

Podsetimo se i Atlagićeve čuvene dremkice, kada je pridržava glavu sa obe ruke, utonuo u duboki san, usred sednice.

Ostaje samo pitanje - da li neko reći ovom čoveku da prestane da se bruka? Postaje zabrinjavajuće, zaista. Nadamo se da će Atlagića bar neki partijski kolega, potapšati po ramenu i reći: "smanji doživljaj, prijatelju"...

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.