ANA, ŠTA TONI BLER RADI U UN U IME SRBIJE? Jeremić ponovo nisko udario na Brnabićevu
Foto: Fejsbuk, Wikipedia

NOVI FAJT

ANA, ŠTA TONI BLER RADI U UN U IME SRBIJE? Jeremić ponovo nisko udario na Brnabićevu

Sukov vlasti i opozicije nastavlja se i u Njujorku

Objavljeno:

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić na svom Tviteru ponovo je napao premijerku Anu Brnabić nakon njene izjave iz UN, gde je predstavljala Srbiju na Generalnoj skupštini UN.

On je tom prilikom optužio i vlasti da Toni Bler u ime Srbije pregovara o srpskim granicama.

Jeremić je ovo napisao nakon izjave predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da "opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika".

U isto vreme, Savez za Srbiju ocenjuje da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo dokazuje da nije dostojna funkcije koju obavlja i da je svoju ulogu svela na banalno podilaženje liku i delu predsednika Srbije.

- Umesto da boravak u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija iskoristi da obavi što veći broj sastanka sa najvažnijim svetskim zvaničnicima u interesu Srbije i njenih građana, ona svoju energiju troši na blaćenje i klevetanje opozicije, izigravajući jeftinog portparola SNS.

Jedini lider opozicije koji prisustvuje 73. zasedanju GS UN je Vuk Jeremić kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, a ne kao predstavnik srpske opozicije.

Upravo zbog obavljanja te funkcije, Jeremić ima doživotnu pozivnicu za glavna zasedanja Generalne skupštine UN i boravi tamo kao nekadašnji visoki međunarodni zvaničnik, a ne kao predstavnik srpske opozicije. Vuk Jeremić je tu funkciju, prema svim ocenama, obavljao časno i sa uspehom.

Zato Jeremić, koji je uzgred bio i drugoplasirani u trci za Generalnog sekretara UN i to uprkos opstrukciji od sopstvene vlade, ne mora nikoga da tajno juri po hodnicima, kao što maliciozno i nedostojno insinuira premijerka. Upravo je njen boravak u sedištu UN-a bio potpuni fijasko, jer premijerka bez uticaja u vlastitoj državi očigledno nikom ne može biti relevantan sagovornik.

Izjednačavanjem učestvovanja Jeremića na generalnoj skupštini UN sa boravkom Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija u Njujorku, Ana Brnabić je još jednom pomerila standarde političkog licemerja, nanoseći štetu ugledu funkcije koju obavlja i zemlje koju predstavlja, kažu u Jeremićevoj partiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.