OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO TAČI, PACOLI I HARADINAJ NISU BILI NA VEČERI SA TRAMPOM: IZMISLILI LAŽ, A NISU NI TREPNULI!
Foto: Fonetap

SRAMNO

OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO TAČI, PACOLI I HARADINAJ NISU BILI NA VEČERI SA TRAMPOM: IZMISLILI LAŽ, A NISU NI TREPNULI!

U radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država članica UN po pozivu

Objavljeno: 26.09.2018. 19:29h
  • 76

Prištinska delegacija, Hašim TačiRamuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i oni u Njujorku borave privatno, izjavila je portparolka UN, Eri Kaneko.

– Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u Njujorku mogu biti samo privatno – rekla je Kaneko, demantujući na taj način informaciju prištinske TV Kljan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine.

Kako je prenela prištinska Bota sot, pozivajući se na Preševa jon, Kaneko je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom nivou mogu govoriti samo predstavnici država članica i stalnih posmatrača.

Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrač u UN, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazk u Njujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države članice, koje čine predsednici i premijeri tih država među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs / Nacionalist.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media