ŠAMAR HARADINAJU, TAČIJU I PACOLIJU USRED NJUJORKA! Jasna poruka iz UN: Niko vas nije ovde pozvao!
Foto: Beta

poseta

ŠAMAR HARADINAJU, TAČIJU I PACOLIJU USRED NJUJORKA! Jasna poruka iz UN: Niko vas nije ovde pozvao!

Na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio Donald Tramp niko od prištinske delegacije nije bio

Objavljeno:

Prištinska delegacija, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i oni u Njujorku borave privatno, izjavila je portparolka UN, Eri Kaneko.

- Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u Njujorku mogu biti samo privatno - rekla je Kaneko, demantujući na taj način informaciju prištinske tv Kljan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine.

Kako je prenela prištinska Bota sot, pozivajući se na Preševa jon, Kaneko je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom niovu mogu govoriti samo predstavnici država članica i stalnih posmatrača.

Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrač u UN, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazk u Njujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države članice, koje čine predsednici i premijeri tih država među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.