ALBANCI U NJUJORKU SEDE NA HOKLICAMA PO ĆOŠKOVIMA I VREBAJU! Dačić otkrio šta predstavnici Prištine rade u UN
Foto: MSP

OTVORENO

ALBANCI U NJUJORKU SEDE NA HOKLICAMA PO ĆOŠKOVIMA I VREBAJU! Dačić otkrio šta predstavnici Prištine rade u UN

Šef srpske diplomatije bez dlake na jeziku

Objavljeno:

„Оni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice, kao i članovi UN“ – ovako je prvi čovek srpske diplomatije, Ivica Dačić, opisao prisustvo prištinske delegacije u Njujorku u zgradi UN-a gde se održava zasedanje Generalne Skupštine.

Javnost je obavestio i kako prištinska delegacija – na čelu sa kosovskim predsednikom, Hašimom Tačijem, boravi u zgradi UN-a. Prijavili su se, kako objašnjava – preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobili propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.

„Oni to rade svake godine, to je zloupotreba tog statusa, ali džabe im. Mislim da su svi prozreli o čemu se tu radi, da svi imaju u vidu da su napravili strašnu grešku kad su priznali Kosovo, i da se mnogi od njih danas kaju zbog toga i razmišljaju o povlačenju priznanja,“ ocenio je Dačić.

Ali, naglašava, on ne želi da o svemu tome govori dok se ne završe svi skupovi, odnosno dok ne prođe ova nedelja.

Njega najviše interesuje da, u okviru GS UN, razgovara sa zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova o tome da preispitaju svoju odluku i „veoma je zadovoljan načinom na koji teku razgovori“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.