SVI KOJI PODRŽAVAJU ĐILASOV SAVEZ DA NAPUSTE SKUPŠTINU! Poslanik DEMOKRATA traži BOJKOT rada Skupštine Srbije
Foto: Beta / Miloš Miškov

DA LI JE OVDE KRAJ?

SVI KOJI PODRŽAVAJU ĐILASOV SAVEZ DA NAPUSTE SKUPŠTINU! Poslanik DEMOKRATA traži BOJKOT rada Skupštine Srbije

Goran Ješić zahteva i da se organizuju fer izbori

Objavljeno:

Poslanik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je da poslanici koji podržavaju Savez za Srbiju (SZS) treba da napuste Skupštinu Srbije i da smatra da je "poslednji trenutak" da se o tome razgovara na nivou organa stranke.

Ješić je za dnevni list Danas od ponedeljka ocenio da na taj način SZS mora da ostvari pritisak na Srpsku naprednu stranku (SNS), u cilju organizovanja "slobodnih i fer izbora".

Po njegovim rečima, Parlament je predstavljao poslednji prostor "otvoren" za opoziciju sve do usvajanja budžeta decembra 2017. godine, kada je SNS podnela 5.000 amandmana i na taj način "uskratila i ono malo vremena koje je pripadalo opoziciji". "Drugi važan razlog je političke i institucionalne prirode. (Predsednik Srbije i SNS-a) Aleksandar Vučić navodno vodi 'dijalog' o statusu Kosova, bez platforme usvojene u parlamentu. Tu kvazidebatu vodi sa svima, od Soroševih rodjaka do Srpske pravoslavne crkve, samo je ne vodi u parlamentu", kazao je Ješić. On je naveo i da pri donošenju odluke o bojkotu poslanici koji podržavaju SZS moraju da budu jedinstveni, te da bi poslanici DS-a morali da poštuju eventualnu odluku o bojkotu donetu na demokratski način. Na pitanje da li je bojkot rada parlamenta uvod u bojkot izbora, Ješić je odgovorio da se "u ovakvim uslovima treba opredeliti za bojkot izbora ako se situacija ne promeni".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.