MINISTAR NASTAVLJA FAJT S PREMIJERKOM: Vukosavljević ostao pri svom stavu o rijalitiju. Leti perije u Vladi!
Foto: Dado Đilas, Beta

ne odustaje

MINISTAR NASTAVLJA FAJT S PREMIJERKOM: Vukosavljević ostao pri svom stavu o rijalitiju. Leti perije u Vladi!

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara

Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je danas da je njegov posao, između ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

On je navodeći javnu raspravu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentar premijerke Srbije Ane Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticaju rijaliti programa na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu, rekao da nije očekivao toliku reakciju.

- Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti - rekao je Vukosavljević.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

Naveo je i da je premijerka "delimično u pravu" u stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takođe smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

Vukosavljević je osudio vređanje i pretnje predsednika Sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, ocenivši da je "takav način brutalnog vredjanja nedopustiv".

Predsednik Sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na nedopustiv, vurgalan i seksistički način vredjao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vukosavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim gradjanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Uvrede su juče najoštrije osudili predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstavnici vladajućih stranka.

Bonus video:

Espreso intervju, Joška Broz


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.