VUČIĆ ODBRUSIO HARADINAJU: Ja da sam to rekao SB UN bi zasedao četiri puta!
Foto: Beta

odgovorio

VUČIĆ ODBRUSIO HARADINAJU: Ja da sam to rekao SB UN bi zasedao četiri puta!

Vučić je rekao da kada je u pitanju situacija oko Kosova, “želi da rizikuje zbog budućnosti Srbije“

Objavljeno: 12:31h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se jednom pokazali dvostruki aršini i licemerje jer niko ne reaguje na izjave iz Prištine.

Vučić je, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće biti granica između Kosova i Albanije i da ako bude promena granica biće ponovo potrebne “vojničke čizme“, izjavio da da je on izgovorio tako nešto, do sada bi “Savet bezbednosti UN četiri puta zasedao“.

- To govori o nekoliko stvari, stalnoj zameni teza, o licemerju, dvostrukim aršinima, ali moramo da se priviknemo na takve uslove jer nikada oni koji su stvarali takozvanu nezavisnu državu Kosovo neće priznati da su pogrešili - naveo je Vučić. Kako je rekao, kada je u pitanju situacija oko Kosova, “želi da rizikuje zbog budućnosti Srbije“.

- Kada neko skupi hrabrosti i kaže da nije sve albansko, a da nije sve ni srpsko, da želi kompromis, dobije kritike. Nema problema, evo vam ljudi, vidim rešili ste kosovski problem. Lično mi je važno da u istoriju uđe da smo u jednom trenutku mogli da imamo nešto na KiM - rekao je Vučić. Povodom izjave Sema Fabricija, šefa delegacije EU u Srbiji, da EU neće komentarisati svačije izjave ponaosob, Vučić kaže da veoma poštuje Fabricija i EU, ali da je “reagovala na falsifikat govora iz Kosovske Mitrovice“. - Svako ko je normalan razumeo je ono što sam govorio, na to su reagovali, a ne reaguju na ujedinjenje Kosova i Albanije - dodao je Vučić.

Bonus video:

Espreso intervju, Joška Broz

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.