POŠUMLJAVANJEM BALKANA SUZBIJAMO KLIMATSKE PROMENE! Trivan o razvoju zaštite životne sredine
Foto: mzzs

EVO REŠENJA

POŠUMLJAVANJEM BALKANA SUZBIJAMO KLIMATSKE PROMENE! Trivan o razvoju zaštite životne sredine

Srpski ministar izneo svoj stav o najefikasnijem načinu borbe protiv klimatskih promena

Objavljeno:

Ministar Srbije za zaštitu životne sredine, Goran Trivan ocenio je u Podgorici da među prvim narednim zajedničkim projektima u regionu može biti pošumljavanje koje je jedan od najefikasnijih, najjeftinijih i najbržih načina borbe protiv klimatskih promena.

Tokom ministarske konferencije u okviru Mehanizma saradnje Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope "16+1", Trivan je u Podgorici razgovarao s ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavlom Radulovićem o zajedničkoj borbi protiv klimatskih promena.

Konferencija "Zadužbina budućnosti" o zaštiti životne sredine, održivom razvoju i razvoju "pametnih" gradova, održava se od 19. do 21. septembra.

Crnogorski ministar Radulović je ukazao na značaj zajedničkih aktivnosti na jačanju svesti gradjana o zaštiti životne sredine, i izrazio spremnost za pomoć Srbiji na putu evrointegracija, prenošenjem iskustava iz oblasti životne sredine.

Ministri su se dogovorili da stručnjaci iz Srbije posete Crnu Goru, radi razmene iskustava u upravljanju otpadom i otpadnim vodama, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Na sastanku su dogovoreni dalje razvijanje saradnje u zaštiti životne sredine i zajedničko učešće u regionalnim i medjunarodnim inicijativama.

Radulović je prihvatio inicijativu Trivana da se intenzivira saradnja Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na zaštiti životne sredine i prirode područja u slivu reke Drine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.