VUČIĆ IZ KINE: Li Kećiang mi je rekao da smo večni prijatelji sa Kinom!
Foto: Beta

POSETA

VUČIĆ IZ KINE: Li Kećiang mi je rekao da smo večni prijatelji sa Kinom!

Predsednik je rekao da je to velika čast za Srbiju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je kineski premijer Li Kećiang rekao da su Srbija i Kina "večni prijatelji" i da su takvi odnosi potvrdjeni u teškim vremenima.

Vučić je posle sastanka sa Kećiangom u Tjendjinu rekao da su dve strane po svim političkim pitanjima izrazile podršku jedna drugoj, ali i da je kineski premijer prvi put "snažno" rekao da bi Kina volela da i u budućnosti vidi "samostalnu, nezavisnu, jaku" Srbiju.

- To je ogromna čast za našu zemlju. Ja sam izrazio Kini zahvalnost kada je reč o međunarodnim, ali i ljudskim odnosima, rekao sam da ćemo uvek sa ogromnom zahvalnošću pamtiti šta su učinili za nas ne samo u vezi Železare već i 1999. godine i svaki put u savremenoj istoriji Srbije - kazao je Vučić.

On je ocenio da je Srbija od 2014. godine uspela da uspostavi najbolje moguće odnose i sa onim državama koje nisu uvek u najboljim odnosima sa SAD i EU, navodeći da takva politika daje "veoma dobre rezultate".

- Kada smo osmišljavali politiku krajem 2013. i početkom 2014, znajući da moramo da sprovedemo teške reforme, znali smo da Srbiju moramo postaviti kao zemlju koja neće okretati ledja prijateljima kada je njima teško. Jedina smo zemlja u Evropi, uz BiH, koja nikakve sankcije nije uvodila Rusiji, ali smo i ostali na evropskom putu - rekao je predsednik Srbije.

Bonus video:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.