UŽIVO IZ PEKINGA, VUČIĆ SUMIRAO UTISKE NAKON VEČERE SA KINESKIM PREDSEDNIKOM: Si me je posadio sa svoje desne strane! To govori o poštovanju Srbije!
Foto: Printscreen/Pink

ponosan na susret

UŽIVO IZ PEKINGA, VUČIĆ SUMIRAO UTISKE NAKON VEČERE SA KINESKIM PREDSEDNIKOM: Si me je posadio sa svoje desne strane! To govori o poštovanju Srbije!

Predsednik je rekao da mu je bila čast što je prisustvovao večeri

Objavljeno:

Predsednik Srbije sumirao je utiske nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Kine Si Đinpingom, istakavši da mu je bila čast što je prisustvovao i večeri koju je organizovao kineski lider, kao i to što je baš njega odredio da mu za stolom sedi sa desne strane.

- To je odnos poštovanja prema Srbiji, baš kao i što je srpska zastava na najvišem jarbolu. To govori i o tome da Srbiju doživljavaju kao iskrenog prijatelja i nekoga u koga imaju poverenje. Razgovarali smo i o svim globalnim, važnim pitanjima, o odnosu novih sankcija Amerike prema Kini, jer će to pogoditi i malu Srbiju. Mi gledamo da izvučemo sebe. Predsednik Si voli da kaže jednu poslovicu: "Kada gore kapije grada, onda budi siguran da će ribe u mulju svakako da stradaju". zato je važno da brinete o svemu što se dešava u svetu. Mnogo toga sam naučio od njega - objasnio je Vučić i dodao da Đinping nije, zbog brojnih obaveza, lako prihvatio poziv da dođe u Srbiju, već da je "triput morao da ga moli".

On je izrazio i nadu da će do posete doći tokom naredne godine.

- Ja ću biti ovde svakako u aprilu, a da li će Si odlučiti da to bude u januaru ili septembru, oktobru, ne znam, ali svakako, sigurno će doći u Srbiju. To je velika vest, da dođe već dva puta u jednu evropsku državu, u 2-3 godine, i da to bude baš Srbija, takav sličan primer ne postoji. To je ogormna podrška i poverenje - objasnio je Vučić.

Bonus video:

Espreso intervju, Joška Broz

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.