NE SME SE DOZVOLITI REHABILITACIJA JASENOVCA! Srpski ministar tvrdi da je to bio najmonstruozniji logor u Drugom svetskom ratu
Foto: Profimedia

PREKRAJANJE ISTORIJE

NE SME SE DOZVOLITI REHABILITACIJA JASENOVCA! Srpski ministar tvrdi da je to bio najmonstruozniji logor u Drugom svetskom ratu

Šef srpske diplomatije ogorčen na pokušaje iz Hrvatske da revitalizuju zločine u Jasenovcu

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se ne smeju relativizovati zločini logora u Jasenovac u Hrvatskoj i da se ne sme falsifikovati istorija.

Dačić je novinarima u Beogradu povodom navoda hrvratske televizije da je Jasenovac bio dom za ratnu siročad rekao da neće dozvoliti relativizaciju zločina počinjenihu tom logoru.

On je kazao da se Srbija zalaže za dobre odnose sa svim susedima i da reaguje samo na falsifikovanje istorije i istorijskih činjenica.

"Činjenica je da je Jasenovac bio jedan od najvećih i najmonstruoznijih logora u Evropi i da ne smemo dozvoliti rehabilitaciju i relativizaciju zločina jer će se ponoviti i bilo bi dobro da se manemo više toga", rekao je Dačić.

On je upitao i da li je moguće da Hrvatska nema "ni jednu temu normalnu oko koje može Sa Srbijom da razgovara".

foto: preentscreen

"Već deset godina sam u Vladi i saradjivao sam odlično sa raznim ministrima, ali nikada nismo imali ovakav način komunikacije i saradnje. Mi se nismo promenili nešto se tamo promenilo, a to je više pitanje za hrvatsko društvo", kazao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.