KAD NA VRBI RODI GROŽĐE! Dačić otkrio kada će Kosovo dobiti stolicu u UN
Foto: Printscreen

OTVORENO

KAD NA VRBI RODI GROŽĐE! Dačić otkrio kada će Kosovo dobiti stolicu u UN

Šef srpske diplomatije pričao je i o priznavanju takozvane Republike Kosovo od strane Srbije

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Po pitanju KiM treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da "on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana".

"Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe", rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali KIosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju "kosovska država".

"Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama?", upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

"Ja kažem zaboravite od toga nema ništa", poručio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.