VUČIĆ U POSETI KBC ZEMUN: Deca i stari su nam prioritet! Zdravstvo je srce našeg društva!
Foto: Printscreen/Pink TV

poseta

VUČIĆ U POSETI KBC ZEMUN: Deca i stari su nam prioritet! Zdravstvo je srce našeg društva!

Vučić je kazao i da očekuje dolazak kineskog predsednika na proleće

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra Zemun.

- Zdravstvo je srce našeg društva, treba misliti na starije i na decu - rekao je Vučić ispred KBC dodajući da će u Njujork najverovatnije ići premijerka Brnabić koja će nas dostojno predstavljati.

- Želim više da budem u zemlji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko će putovati u Njujork i dodao da će se u Kini sresti i sa predsednikom i sa premijerom te zemlje što je velika čast za našu malu zemlju.

foto: Printscreen/Pink TV

Vučić je kazao i da očekuje dolazak kineskog predsednika na proleće - u maju, a tim povodom je rekao da će biti jedini srpski predsednik u narednih 100 godina koji je dvaput dočekao predsednika Kine.

- Znate da se ja izbora ne plašim, rezultati i brojke govore za sebe - rekao je Vučić dodajući da je moguće da bi na narednim izborima mogao da pobedi i neko od opozicije jer je njihova mržnja ogromna, "tolika da su stali u odbranu babe koja je hladnokrvno ubila čoveka... Hoćete da vam pokažem dosije koga je sve ta baba htela da ubije... Da li ste pomislili kako je porodici tog čoveka... Vodila ih je samo patološka mržnja prema meni..."

Vučić je rekao i da nikada sebi ne bi dozvolio da predsednika Republike nazove huljom i glupakom, kao što je to uradio nekadašnji predsednik, te dodao da je protiv njega napisano na milione stranica u kampanji mržnje.

foto: Printscreen/Pink TV

- Neću nikada živeti u inostranstvu ni ja, ni neko moj... Ja živim u svojoj zemlji rekao je Vučić obraćajući se medijima ispred zemunskog KBC.

O Kosovu

- Postoje neki u regionu koji žele permanentan sukob između Srba i Albanaca, koji ne žele sporazum nego Srbiju rata i sukoba... Oni žele da oni napreduju a ne Srbi ili Albanci jer im je potrebna Srbija koja ratuje, Srbija sukoba... Nisu svačiji interesi uvek dobronamerni... A danas Srbija ima najveći rast, najveća direktna ulaganja, javni dug koji se najbrže smanjuje...

foto: Printscreen/Pink TV

- Nastavićemo razgovore s Prištinom i ako mi ne postignemo sporazum, neko će to morati posle nas... Moramo misliti na decu, jer nema ekonomskog napretka bez rešenja i to ne lakog rešenja... Nema lakog rešenja, nema prečica... To je kao kad rak lečite aspirinom!

Podsetimo, KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije. U njemu se na godišnjem nivou pregleda više od 300.000 pacijenata, a pored standardnih dijagnostičkih i terapijskih procedura Centar primenjuje i najsavremenije oblike minimalno invazivnih i endoskopskih intervencija iz oblasti opšte hirurgije, neurohirurgije, urologije, ginekologije, ortopedije kao i radiologije, kardiologije, gastroenterologije i neurologije.

foto: Printscreen/Pink TV

Zahvaljujući podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra - za novi aparat za magnetnu rezonancu čija vrednost iznosi više od 685.000 evra, opremu za angiosalu više od 300.000 evra, ultrazvučni aparat blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rentgen aparat i komplet građevinske radove - KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, Ro i Eho aparatima, kao i plazma sterilizatorima.

U KBC Zemun je zaposleno 1.40 medicinskog i nemedicinskog kadra, od toga 260 lekara, 750 srednjeg i višeg medicinskog kadra kao i više od 100 nemedicinskih radnika.

foto: Printscreen/Pink TV

Ta ustanova je i sedište tri nastavne baze Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa nastavnim kadrom uključenim u sve oblike naučno-nastavnog i stručnog rada, raspolaže sa 620 kreveta u stacionarnim službama koje su raspoređene u 10 objekata.

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.