MINISTAR MALI NAJAVLJUJE: Nikad veće penzije u Srbiji već od 1. oktobra!
Foto: Printscreen/ RTS

obećanje

MINISTAR MALI NAJAVLJUJE: Nikad veće penzije u Srbiji već od 1. oktobra!

Mali je podsetio da se danas otvaraju ponude za Poljoprivrednu kompaniju Beograd 

Objavljeno: 13.09.2018. 10:17h
  • 96

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je jutros da će u Srbiji od 1. oktobra biti "nikada veće penzije", kao i da će u javnom sektoru do kraja godine biti povećane plate.

Gostujući u Dnevniku RTS, Mali je podsetio da se danas otvaraju ponude za Poljoprivrednu kompaniju Beograd (PKB).

- Videćemo šta će pisati u njima. Naša intencija je da PKB nađe partnera koji će obezbediti kontinuitet proizvodnje i dodatne investicije kako bi se i poljoprivredna proizvodnja i stočarstvo dalje razvijali i kako bi se obezbedila puna prava i zaštita zaposlenih - rekao je ministar finansija.

Mali očekuje, ako ponuda bude ispravna, još jednu uspešnu privatizaciju.

Kako je istakao, stopa rasta privrede u prvih šest meseci ove godine je 4,9 odsto.

- Rast BDP je među dve najveće stope rasta u Evropi u ovom trenutku. Raste nam i građevinska industrija i prerađivačka industrija i poljoprivreda. Stopa nezaposlenosti danas je 11,9, a 2013. godine je bila 25,9 - naveo je Mali. Prema njegovim rečima, u oblasti fiskalne politike Srbija ima suficit u budžetu već dve godine zaredom.

- Uštedeli smo više, i to je novac koji ostaje u budžetu. Što se investicija tiče, imamo 1,4 milijarde evra investicija u prvih šest meseci, što je za 15,6 odsto više nego prošle godine - rekao je Mali.

- Upravo zbog tih rezultata mi idemo sa nikada većim penzijama od 1. oktobra, idemo s povećanjem plata u javnom sektoru do kraja godine - naglasio je ministar i dodao da Srbija "ide ka zlatnom dobu".

- Sa ovim imamo realne osnove za povećanje penzija i osnove za povećanje plata. Stižemo i prestižemo i zemlje u okruženju i približavamo se tom nekom nivou od 500 evra prosečne plate. Stopa rasta od 4,9 odsto je najveća u poslednjih 10 godina - rekao je Mali.

Bonus video:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media