VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DŽONSONOM: Ekonomija neće predstavljati problem u budućnosti, mir u regionu MORA biti održan!
Foto: Filip Plavčić

SASTANAK VUČICA SA SENATOROM

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DŽONSONOM: Ekonomija neće predstavljati problem u budućnosti, mir u regionu MORA biti održan!

Jako je važno ukoliko bismo imali više pomoći i podrške i iz regiona i iz Evrope i iz sveta

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio predsedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu Džonsonu na tome što posle dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa senatorom Ronom Džonsonom rekao da i američkog senatora trenutno više brinu politička nego ekonomska pitanja.

- Ako bi bio održiv mir u regionu, ne bi bilo nikakvih problema za ekonomiju u budućnosti - rekao je Vučić.

Na sastanku je bilo reči o daljem unapređenju odnosa SAD i Srbije.

- U svim društvenim oblastima ima mnogo prostora za unapređenje - naveo je Vučić.

Vučić i Džonson
Vučić i Džonson foto: Fonet Vlada Srbije

Predsednik Srbije je zahvalio predsedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu Džonsonu na tome što posle dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda.

- Mi nemamo uvek u svemu i po svim pitanjima iste stavove, ista mišljenja, naprotiv, ali danas o svemu tome razgovaramo i trudimo se da pronađemo zajedničke imenitelje u svim važnim pitanjima, da prevaziđemo teškoće koje su postavljale barijere u prošlosti između nas, da ih prevazilazimo i da napravimo najbolje odnose između Srbije i SAD - istakao je Vučić.

Istakao je i da je upoznao senatora Džonsona o poseti KiM.

- Vidim da su i ambasada SAD, pa čak i gospodin Džonson, bolje upoznati sa sadržajem mog govora nego oni koji bi trebalo, oni koji su morali da slušaju ili bar pročitaju to što sam govorio - rekao je Vučić.

Ukazao je da bi bilo važno kada bismo imali više pomoći i podrške i iz regiona i iz Evrope i iz sveta.

- Ljude koji bi zaista hteli da čuju šta neko stvarno govori, a ne da izvlače iz konteksta ono što im odgovara, zarad svojih politika koje i nisu baš pokazale naročiti uspeh, dodao je Vučić.

Rekao je da veruje da će iz godine u godinu Srbija uspeti da gradi sve bolje odnose sa SAD i da Džonsonu za to pripadaju velike zasluge.

Vučić kaže da Srbija poštuje Džonsona i da njegove reči sa poštovanjem slušaju u našoj zemlji.

Rekao je, takođe, da je to treća poseta Džonsona Srbije i da pokazuje čvrsto opredljenje i želju da se ubrzano razvijaju odnosi dve zemlje.

"Najpre sam mu zahvalan što je od našeg prvog susreta bio neko ko je hteo da sasluša sprsku stranu i šta Srbi imaju da kažu. To nije slučaj u mnogim delovima sveta. Džonson se uvek zalagao za mir i stabilnost na Balkanu, što je i politika koju Srbija vodi".

Vučić navodi da se Džonson koliko je to moguće zalagao svojim znanjem, autoritetom da pomogne stvaranje okruženja koje bi nas dovelo do kompromisnog rešavanja problema Beograda i Prištine.

Kaže da su razgovrali o unapređenju odnosa Srbije i SAD u mnogim oblatima i da postoji veliki potencijal za to.

Dodao je i da će imati radnu večeru, kao i da ih očekuju i drugi sastanci.

Džonson: Nećemo da nametnuti rešenje, daćemo prostor Vučiću.

Američki senator Ron Džonson istakao je da će američka administracija pod predsednikom Donaldom Trampom podržati i dati prostor predsedniku Vučiću da pronađe fleksibilno rešenje za kosovsko pitanje.

"Nećemo nametati ni na koji način nikakvo rešenje. Želimo da podržimo predsednika Vučića dok se on bavi ovim pitanjem, da mu damo prostora da pronađe jedno fleksibilno rešenje", rekao je Džonson i dodao "imate ovde hrabrog lidera u predsedniku Vučiću, on želi najbolje za srpski narod i on će prikazati hrabrost i biće hrabar da reši ovaj problem".

"Daću sve od sebe da vam dam prodršku i podršku ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima i na Kosovu i ljudima u Srbiji koji se bore za mir i stabilnost za sve ljude sveta i naravno u Srbiji", istakao je Džonson.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.