DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE I FIJASKO PRIŠTINSKE VLASTI! Dačić: Vučićeva poseta pokazala surovu realnost na KiM
Foto: Fonet

oglasio se i dačić

DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE I FIJASKO PRIŠTINSKE VLASTI! Dačić: Vučićeva poseta pokazala surovu realnost na KiM

Ovo je kontraproduktivno za kosovsku stranu i pokazali su sa kakvim se sve problemima Srbi koji tamo žive susreću

Objavljeno:

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i sva dešavanja vezana za posetu srpskim enklavama su velika pobeda Srbije u diplomatskom smislu i veliki fijasko prištinske vlasti, ocenio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je naglasio da je svaka izgovorena reč predsednika Srbije bila na liniji "onoga o čemu se govori u Briselu, Vašingtionu, Moskvi".

- To je potreba da rešimo probleme sa Albancima i da otpočnemo novu eru u našim odnosima. Ako se neko tome protivio on nije za mirno rešenje - rekao je Dačić za TV Pink.

Dodaje da je poseta predsednika KiM pokazala surovu realnost, a to je da je položaj Srba na KiM nepodnošljiv, ali i da postoje dve potpuno drugačije pozicije, to su sever i Srbi koji žive u enklavama, odnosno na jugu pokrajine.

Kazao je da ne može da se složi sa ocenom kosovskih vlasti da se narod kod Banja spontano okupio i dodao da su njih okupili oni kojima je smetao prvi dan posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM.

- Mislim da je sve ovo kontraproduktivno za kosovsku stranu i pokazali su sa kakvim se sve problemima Srbi koji tamo žive susreću, jer to je deo njihovog svakodnevnog života - kazao je Dačić.

On je kazao da je predsednik Vučić na Kosovo i Metohiju otišao kao vesnik mira, da promoviše mir, stabilnost, poverenje, promoviše potrebu pronalaženja nekog trajnog rešenja za probleme koji su veliki i istakao da oni koji ne vide te probleme mogu danas na licu mesta da se uvere kako to izgleda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.