Vučić: Blokirali su mi i drugi put, nije im dosta jedan! ONI BOLUJU OD ISTIH BOLESTI OD KOJIH SMO MI BOLOVALI!
Foto: Printscreen/RTS 1, AP

PREDSEDNIK SRBIJE NA KOSOVU

Vučić: Blokirali su mi i drugi put, nije im dosta jedan! ONI BOLUJU OD ISTIH BOLESTI OD KOJIH SMO MI BOLOVALI!

Protest organizuju ratni veterani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova

Objavljeno: 08:46h

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije danas će nastaviti posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, lokacije za projekat naselja Sunčana dolina. Planirano je da on poseti i Srbe u enklavi, u selu Banje, naselje Srbica, južno od Ibra.

Potom će se, u podne, obratiti Srbima sa Kosova i Metohije, na skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja, kojim bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na KiM.

Sva aktuelna dešavanja predsednikove posete možete pratiti u našem jalv blogu:

08: 20 - Aleksandar Vučić prokomentarisao je i to što su veterani OVK blokirali put ka Banjama.

- Sada su mi javili da su Albanci blokirali i drugi put ka Banjama. Nije im bio dovoljan jedan put. To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo mi bolovali. Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, a ako su mislili da mogu da me ovrede pokazivanjem nekakvih simbola prevarili su se. Boriću se još znažnije i neću posustati!

08: 14 - Medijima se obraća predsednik Vučić

- Zahvalan sam vam što ste čuvali ovu instituciju. Ova bolnica mora da izgleda mnogo bolje i modernije. Izgradićemo i hirurški blok, a njegova vrednost je 5.5 miliona. Rekonstruisaćemo sve zgrade Kliničkog centra. Uložićemo 10 miliona evra da bismo napravili dobro mesto za lečenje ljudi. Hvala vam što ste čuvali naša ognjišta, ovde nedaleko od Ibra. Hvala vam što niste napuštali Kosovo iako ste mogli.

Dogovorili smo se da uložimo i oko dva miliona evra, da uložimo sredstva u bolnicu u Gračanicu, da bi se obnovili svi kapaciteti. Srbija je uvek činila koliko je mogla, a danas pomaže više nego ikad jer napokon može!

08: 11 - Prisutnima se najpre obratio Milan Ivanović, direktor Kliničkog- Bolničkog centra, koji se predsedniku zahvalio na poseti, kao i za sve što je on do sad uradio za srpski narod na Kosovu

Milan Ivanović, direktor Kliničkog- Bolničkog centra
Milan Ivanović, direktor Kliničkog- Bolničkog centra foto: Printscreen/ Pink TV

08: 08 - Predsednik je stigao, a svečano će donirati opremu vrednu 98.000 evra.

07.50 - U Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, koji je prva tačka današnje posete, čeka se Vučićev dolazak. Predsednik će donirati pokretni inkubator, doboši za sterilizaciju, ultrazvuk, sanitetski materijal, dva vozila.

7.37 - Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je put Kosovska Mitrovica – Srbica zbog najave dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u selo Banje. Kako prenosi RTS, u selu Trnava čuli se rafali.

Ratni veterani OVK blokirali put
Ratni veterani OVK blokirali put foto: Printscreen/RTS 1

Blokada je na nekoliko kilometara od Kosovske Mitrovice. Okupljeni nose transparente protiv posete Vučića Kosmetu.

Put je blokiran i sa nekoliko kamiona. Protest organizuju ratni veterani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. Selo Banja nalazi se u Srbici, koja je u potpunosti naseljena Albancima. U Banjama se nalazi oko 300 srpskih kuća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.