DAČIĆ ODBRUSIO: Sa kakvim sve umovima Srbija ima posla!!!
Foto: Beta

PRETNJE IZ PRIŠTINE

DAČIĆ ODBRUSIO: Sa kakvim sve umovima Srbija ima posla!!!

Srbija nije slaba kada pregovara, već pokazuje svoju jačinu. Srbija neće dozvoliti da je bilo ko ponižava

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je, nakon pretnji koje su ovih dana stizale iz Prištine, sada i međunarodna zajednica mogla da vidi "sa kakvim sve umovima Srbija ima posla, sa kakvim izopačenim predlozima, izjavama, pretnjama".

- Izjave se temelje na izmišljenim pričama da oni treba da daju nekome dozvolu iako to nije ni predviđeno Briselskim sporazumom i to čoveku koji govori o miru stabilnosti i poverenju. To sve govori sa kakvim ludacima imamo posla - naglasio je on.

Dodaje da je jasno kao sunce da Priština opstruiše dijalog, ali da EU i međunarodna zajednica daju samo štura saopštenja koja se odnose i na jednu i na drugu stranu.

- Kakve veze ima Srbija sa tim - pita se Dačić i dodaje da je Vučić otišao u Brisel jer "dobro razume i inteligentno shvata" da nema dogovora, ali da naša zemlja ne sme da dozvoli da ne dolazi na sastanke i da je optuže za opstrukciju dijaloga.

Predsednik Vučić se danas sastao sa Mogerini
Predsednik Vučić se danas sastao sa Mogerini foto: Fonet

- Potpuno je licemerno da sada sedite sa onima koji tako nešto rade posle svih pretnji i uvreda koje dozale iz Prištine - naglasio je on.

Negirao je da Srbija nema podršku međunarodne zajednice i dodao da jedan deo međunarodne zajednice ne gleda blagonaklono da dođe do rešenja.

- Srbija nije slaba kada pregovara, već pokazuje svoju jačinu. Srbija neće dozvoliti da je bilo ko ponižava - zaključio je on.

On je rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon povratka iz Brisela dobro proceniti korist i moguću štetu ako ode na Kosovo i Metohiju i da li će to neko iskoristiti za agresiju na sever KiM.

Na KiM očekuju posetu predsednika Srbije
Na KiM očekuju posetu predsednika Srbije foto: Printscreen

Naglasio je da se predsednik Vučić ne plaši za svoju bezbednost, već da razmišlja šta će biti sa Srbima kada on ode sa KiM.

- Pripreme za dolazak predsednika su u toku i srpski narod sa velikim oduševljenjem čeka njegov dolazak - rekao je Dačić.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.