BRNABIĆ IZRIČITA: Albanci su neozbiljni i neodogovorni, NE POŠTUJU NIŠTA!
Foto: Beta/ Slobodan Miljević

PREDSEDNICA VLADE

BRNABIĆ IZRIČITA: Albanci su neozbiljni i neodogovorni, NE POŠTUJU NIŠTA!

Ana Brnabić iskazala je svoje mišljenje po pitanju odnosa Srbije i predstavnika albanskog naroda na Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije, na Brnabić, izjavila je da je Aleksandar Vučić čovek koji je učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, ali da Albanci to ne poštuju.

Njenu izjavu vam prenosimo u celosti:

“Ogromno strpljenje je potrebno da bi se razgovaralo sa trenutnim predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji su neozbiljni, neodgovorni, nepredvidivi i ne poštuju postignute dogovore i potpisane sporazume.

Ipak, bezgranično strpljenje je potrebno da bi se razumeli pojedini predstavnici međunarodne zajednice koji u zaglušujućoj tišini posmatraju kada Priština prstom ne mrdne da ispuni Briselski sporazum više od pet godina, kada krši sporazume o posetama zvaničnika, hapsi i teroriše našeg šefa tima za pregovore, vrši ogromne pritiske na Srpsku listu koje ti ljudi stoički podnose zbog dijaloga i kompromisa, zbog održivog mira na Kosovu i Metohiji, a sada istim terorom koji su učinili nad Markom Đurićem preti i predsedniku Republike Srbije.

Aleksandar Vučić je čovek koji je učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, svakako u poslednjih sto godina: od poziva Ediju Rami da poseti Srbiju, koji je prvi premijer Albanije koji je posetio Srbiju nakon 68 godina, preko poslovnog foruma u Nišu kada smo otvorili put privrednoj saradnji, do pokretanja unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o mogućnosti kompromisa oko Kosova i Metohije.

Poznato je da strpljenje, nažalost, nije jedna od odlika našeg naroda, ali naš predsednik očigledno ima i ogromno i bezgranično strpljenje, samo i isključivo zbog mira, stabilnosti i prosperiteta svih građana svih nacionalnosti na ovim prostorima. Ipak, kao predsednica Vlade Republike Srbije, molim pre svega međunarodnu zajednicu da ne stavlja na test više ni naše strpljenje ni naše razumevanje već da shvati ozbiljnost situacije i ponaša se u skladu sa tim.“

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.