VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Bez komunikacije sa KFOR-om i albanskim međunarodnim predstavnicima! Odluka o poseti VEČERAS
Foto: Beta/Milan Obradović

OŠTRO

VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Bez komunikacije sa KFOR-om i albanskim međunarodnim predstavnicima! Odluka o poseti VEČERAS

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom.

Takođe je naredio da se prekine svaka komunikacija i sa bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema saznanjima medija, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu. Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode. Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo. "Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.