Tači ambasadorima: Okončanje dijaloga otvara put novoj fazi kosovske diplomatije
Foto: Beta

potraga za rešenjem

Tači ambasadorima: Okončanje dijaloga otvara put novoj fazi kosovske diplomatije

On je ocenio da je stvoren novi medjunarodni momenat u korist konačnog, pravno obavezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije

Objavljeno:

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da okončanje dijaloga o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije otvara put novoj fazi kosovske diplomatije.Obraćajući se ambasadorima Kosova na petoj konferenciji koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, Tači je rekao da je potrebno zatvoriti sva otvorena pitanja sa Srbijom podsećajući da je na Samitu u Sofiji, EU jasno rekla da će države Zapadnog Balkana ući u EU samo kada reše otvorena pitanja medju sobom.

"Kao Kosovo, izgradili smo sjajne odnose sa našim susedima. Želimo da izgradimo dobre dobrosusedske odnose i sa Srbijom i da zagarantujemo naš put prema NATO-u i EU", rekao je Tači.

On je ocenio da je stvoren novi medjunarodni momenat u korist konačnog, pravno obavezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

"Treba da iskoristimo ovaj momenat i da zaključimo poglavlje rata izmedju Kosova i Srbije. Stabilan mir izmedju Kosova i Srbije znači i stabilan mir u čitavom regionu Jugoistočne Evrope. Postizanje sporazuma neće biti lako, ali je jedino rešenje. Alternativa tome je samo produženje neprijateljstava i potonuće Kosova u zaledjeni sukob", naveo je predsednik Kosova.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Velja Ilić

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.