MNOGI DANAS ŠERUJU MILOŠEVIĆEV GOVOR O KOSOVU OD PRE 17 GODINA: Podsetimo se šta je tad rekao (VIDEO)
Foto: Printscreen

govor iz 2001.

MNOGI DANAS ŠERUJU MILOŠEVIĆEV GOVOR O KOSOVU OD PRE 17 GODINA: Podsetimo se šta je tad rekao (VIDEO)

Milošević je umro 11. marta 2006. godine u Hagu

Objavljeno:

Bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević koji je umro 11. marta 2006. godine u haškom zatvoru tokom suđenja za genocid i ratne zločine počinjene na prostorima Hrvatske, BiH i Kosova u ratovima '90-ih, u svom govoru iz 2001. godine pričao je o Kosovu.

Milošević je govorio o tome ko je ovu teritoriju uzurpirao, koliko će ta okupacija trajati, ali i da će, kad se završi, Kosovom opet upravljati patriote.

Ovaj govor poslednjih dana šeruje se po društvenim mrežama.

- Kosovo je Srbija i Kosovo će ostati Srbija. Ova situacija trajaće tačno onoliko koliko bude trajala ona nelegalna okupacija Kosova i Metohije. Nelegalna zato što je do nje došlo zloupotrebom UN i rezolucije 12 44 Saveta bezbednosti koja predviđa prisustvo bezbednosnih snaga UN. Međutim, te su snage uzurpirale ovlašćenje UN, dozvolile dalje divljanje albanskih terorista, hiljade Srba i drugih nealbanskih stanovnika Kosova su ubijeni i oteti, desetine hiljada srpskih kuća je zapaljeno, više od stotinu crkava je srušeno i zapaljeno, sve pod okriljem međunarodnih snaga koje su došle da garantuju svima bezbednost. I danas, posle ovih karikaturalnih izbora ti vajni srpski poslanici dolaze avionom iz Beograda da vrše svoju funkciju poslanika, i pod vojnom pratnjom ulaze u taj takozvani parlament - rekao je 2001. godine Milošević.

Prema njegovim rečima "to stanje će trajati koliko bude trajala okupacija.

- To je stanje trajalo i pod turskom okupacijom čitavih 500 godina. Ova neće moći toliko da traje ali onog trenutka kad se ona završi Kosovo će opet biti pod srpskom kontrolom, a nije reč samo o Kosovu već i o Srbiji, jer će i Srbijom ponovo i opet upravljati patriote, ali će patriote upravljati i drugim zemljama umesto ove šeme novog kolonijalizma i postavljanja kolonijalizma i postavljanja raznih marionetskih vlada - rekao je Milošević.

Bonus video:

Espreso intervju, Velja Ilić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.