ALBANSKI ZLOČINCI SE SMENJUJU NA FUNKCIJAMA I DALEKO SU OD PRAVDE! Ovo pismo zapalilo je Brisel!
Foto: Profimedia

udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na kim

ALBANSKI ZLOČINCI SE SMENJUJU NA FUNKCIJAMA I DALEKO SU OD PRAVDE! Ovo pismo zapalilo je Brisel!

Zar u Brisel na pregovore ne mogu da odu pošteni Albanci koji nisu činili zločine i čije ruke nisu okrvavljene?

Objavljeno: 04.09.2018. 21:15h
  • 48

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM pisalo je američkom ambasadoru u Srbiji Kajlu SKotu i visokoj predstavnici Evropske unije Federiki Mogerini.

Udruženje je upitalo zašto na pregovorima u Briselu nema Albanaca koji nisu činili zločine.

- Zar u Brisel na pregovore ne mogu da odu pošteni Albanci koji nisu činili zločine i čije ruke nisu okrvavljene? Samo bi sa njima bio moguć dogovor i pomirenje -  navodi se u pismu.


Tužiocima i sudijama specijalnog suda za ratne zločine "OVK" je takođe upućeno pitanje zašto ne reaguju i ne privedu pravdi dokazane zločince.

Kako se ocenjuje, porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM su ponovo ponižene od strane američke i EU politike, pošto se "zločinci uz pomoć Amerike i EU smenjuju na različitim funkcijama i time šalju jasnu poruku da su daleko od ruke pravde i da ih ta ruka nikada neće stići".U pismu se posebno pominje Fatmir Ljimaj, za koga se kaže da strani državnici dobro znaju ko je on - vođa zločinačke "OVK", koji je držao logor u Likovcu gde su bili zatočeni kidnapovani Srbi i koji je počinio monstruozne zločine u reonu Drenice.

- Ali odluka Amerike i EU da 2008. godine stvore i podrže lažnu državu Kosovo i da dokazane zločince imenuju za tzv. državnike, pa i pregovarače u Briselu, ne vodi ni uspešnim pregovorima, ni dogovoru, ni pomirenju na zapadnom Balkanu, jer nekažnjeni zločinci to ne dozvoljavaju -  napominje se u pismu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media